Fiind considerat rezerva de sânge a organismului, exercitând funcții vitale pentru sănătatea ta, excesele de orice natura pun în pericol integritatea ficatului.
Astfel, pentru a te bucura de starea de sănătatea timp îndelungat trebuie să acorzi o atenție deosebită atât alimentației cât și hidratării corespunzătoare.
La primele semne de oboseală, trebuie să iei măsuri atât curative cât și preventive.
Citeşte şi Şase alimente bogate în fibre pe care să le adaugi în dieta
Excesele alimentare, inamicul numărul 1
Evită să îți obișnuiești copilul cu obiceiuri nesănătoase precum mâncatul în fața televizorului, consumul de băuturi acidulate, alimentele de tip fast-food și lipsa totală de mișcare. În felul acesta vei contribui activ la formarea unui adult cu prpiincipii sănătoase de viață și cu o sănătate de fier.
Mâncarea cu un conținut bogat de grăsimi va avea efecte negative ce se vor resimți pe perioade mari de timp.
Consumă moderat carne
Carnea este o sursă bună de vitamina B12, dar și de proteină animală, însă atât timp cât nu faci excese. În momentul în care ficatul tău a început să fie afectat este indicat să renunți sau să diminuezi drastic porția de carne consumată, mai ales de cea roșie, în funcție și de recomandarea medicului curant.
Alimenetele de origine animală în acest caz devin foarte greu de metabolizat, iar organismul tău are nevoie de energie pentru a se auto-repara.
Deci este o ocazie minunată de a consuma cât mai multe legume proaspete și fructe pentru a se bucura de energie și sănătate.
Atât carnea roșie, lactatele cât și ouăle pot îngreuna activitatea ficatului.
Citeşte şi Ce se întâmplă când se acumulează prea multă grăsime în ficat
Nu evita mișcarea
Prin sport circulația sangvină se echilibrează, organele se hrănesc mai ușor iar creierul se oxigenează și ajută la regenerarea celulelor afectate.
Evită pe cât posibil dulciurile, zahărul, acestea sunt de asemenea greu de metabolizat, împiedicând ficatul să funcționeze la capacitatea sa maximă.
Alege în schimb mierea de albine, portocalele și nu consuma alimente cu aport de sodiu, aceastea favorizează inflamarea ficatului.
Înlocuiește sarea cu oregano, piper, usturoi, rozmarin, busuioc sau orice alt condiment din plante.
Optează pentru uleiul de măsline, de argan sau de cocos.
Odihnește-te corespunzător și ai grijă de sănătatea ta.
Află cât de bună este păpădia pentru regenerarea ficatului AICI.