Alina Gorghiu, mesaj către pesedişti pe tema alocaţiilor: „Vă faceţi de râs!”

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a scris, vineri, pe pagina sa de Facebook, că CCR a stabilit, încă din 2006, că nu este permisă diferențierea cuantumului alocației pentru copii, nici în funcție de veniturile părinților, nici în funcție de orice altă variabilă.  

29 mai 2015, 08:38
Alina Gorghiu, mesaj către pesedişti pe tema alocaţiilor: „Vă faceţi de râs!”

Alina Gorghiu a transmis un mesaj către „pesedişti” în care susţine că CCR că nu este permisă diferenţierea cuantumului alocaţiei pentru copii.

„Am un mesaj pentru pesedişti: Constituţia nu este opţională, iar deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii! Curtea a stabilit, încă din 2006, că nu este permisă diferenţierea cuantumului alocaţiei pentru copii, nici în funcţie de veniturile părinţilor, nici în funcţie de orice altă variabilă. De la premier până la ministrul muncii, din păcate, nu documentează nicio decizie atunci când iau o măsură. Vă cer un singur lucru: aplicaţi legea votată de Parlament, la iniţiativa PNL, de dublare a alocaţiilor; nu mai căutaţi modalităţi de a o amâna”, a scris Gorghiu, pe Facebook.

CITEŞTE ŞI CNCD: Alocaţiile diferenţiate nu respectă Constituţia

Liderul PNL susţine că PSD se face „de râs” prin faptul că apelează la expertiza Curţii Constituţionale, recomandând „lectura interesantă” a deciziei din 2006 a Curţii Constituţionale.

„Vă faceţi de râs, încă o data, după ce prim-ministrul susţinea acum câteva luni ca a dublat alocaţiile din cauză că a confundat o lege cu alta. Vreau să vă uşurez munca şi ca să nu mai fie nevoie să irosim bugetul statului pentru a apela la expertiza CCR vă spun că aceasta a emis deja o Hotărâre pe acest subiect. Vă recomand o lectură interesantă, decizia din 2006 a Curţii Constituţionale care spune că alocaţia este un drept al copiilor şi că nu este permisă împărţirea discriminatorie a copiilor, în funcţie de veniturile părinţilor”, a scris Gorghiu.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat că va transmite o adresă prin care solicită Curţii Constituţionale lămuriri cu privire la faptul dacă alocaţia de stat pentru copii este un drept universal egal sau aceasta poată fi acordată diferenţiat, în funcţie de veniturile unei familii.

În urmă cu o săptămână, deputaţii au aprobat un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că şi-a propus să promulge legea care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii pe 1 iunie, dacă ajunge în timp util la Cotroceni.