Andrei Plăcintă, pe urmele lui Brâncuşi. Şi-a luat diplomă de cioplitor în piatră

Andrei Plăcintă nu e doar traducător la Curtea de Apel Galaţi, ci s-a făcut cioplitor în piatră şi a devenit student la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor.

20 sept. 2016, 07:07
Andrei Plăcintă, pe urmele lui Brâncuşi. Şi-a luat diplomă de cioplitor în piatră

Andrei Plăcintă a fost închis pentru tentativă de omor, după ce în decembrie 2010 a încercat să lovească cu maşină un bărbat care încerca să aplaneze un conflict între el şi iubita lui. A eliberat condiţionat, în mai 2016, iar între timp şi-a găsit deja un job, cea de traducător-interpret autorizat, la Curtea de Apel Galaţi.

În sentinţa de eliberare condiţionată judecătorii arată că Andrei Plăcintă a participat, pe parcursul executării pedepsei, la peste 50 de programe educaţionale, sociale şi psihologice, organizate în interiorul sau în afara penitenciarului.

Sub aspect educaţional, condamnatul a dobândit în această perioadă o nouă calificare profesională, cioplitor în piatră şi marmură, urmând totodată cursurile Universităţii de Vest din Timişoara – Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, unde este, la acest moment, student în anul II de studii„, au mai scris judecătorii în sentinţa de eliberare condiţionată a lui Andrei Plăcintă, care între timp este şi student în anul III la Academia de Ştiinţe Economice.