Anghel Iordănescu: „De-asta e frumos fotbalul”

Reprezentativa României a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), partida disputată joi seară, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei Finlandei, în penultima etapă a grupelor de calificare la Campionatul European din 2016, meci la care golul "tricolorilor" a fost marcat în minutul 90+1. Suporterii au început să părăsească tribunele înaintea finalului, mulţi dintre ei strigând "Demisia!".

08 oct. 2015, 20:58
Anghel Iordănescu: „De-asta e frumos fotbalul”

România – Finlanda 1-1. „Am avut o primă repriză foarte bună, am pus presiune pe adversar. Din păcate, ne-a lipsit din nou finalitatea. În repriza a doua am început bine, dar am primit acel gol, care a dus la o cădere din partea jucătorilor noştri. Ne pare rău. Regretăm că am ajuns într-o asemenea situație, să depindem de ultimul meci. Am făcut o primă repriză foarte bună, ne-am creat multe ocazii, am jucat ofensiv. Am reușit să recuperăm multe mingi în terenul advers. Era complet nedrept să pierdem acest meci, până la final am reușit să marcăm. Până la primirea golului echipa a jucat foarte bine. Din păcate ne-am pripit, am ratat, în fața porții.

După primirea golului am făcut, ceea ce nu-mi vine să cred, destule greșeli în zona fundașilor centrali. Golul ne-a pus în situații delicate, ne-a făcut să pierdem din concentrare. Am fost nevoiți să riscăm mai mult pentru a întoarce rezultatul. Îmi cer scuze în fața suporterilor noștri. Am fost super fericit când am văzut că stadionul este plin. Din păcate, reacția publicului a fost una firească.

Suntem nevoiți să jucăm ultima carte și să o jucăm bine. Trebuie să câștigăm în Feroe, pentru că fotbalul nostru are nevoie de această calificare”, a declarat selecţionerul Anghel Iordănescu după meci. 

Atacantul echipei naționale Claudiu Keșeru s-a arătat mulțumit cu egalul reușit în fața Finlandei, întrucât asta lasă România la mâna sa în ultima rundă a preliminariilor. Tricolorii vor întâlni, în ultima etapă, Insulele Feroe în deplasare, unde au nevoie neapărat de victorie.

„Un egal muncit, am avut o primă repriză foarte reușită. Ne-am creat foarte multe ocazii, bare, intervenții miraculoase ale jucătorilor finlandezi. În a doua ne-am expus puțin, puteau înscrie de mai multe ori. Meritam cel puțin un egal azi, ca să rămânem la mâna naostră. Încercăm să rămânem pozitivi, acel gol refuza sa vină, am incercat prin diferite căi, centrări, combinații în centru, dar a venit foarte tardiv. Spun asta pentru că dacă venea mai repede, dădeam și al doilea gol.

Am acuzat puțin șocul încasării golului. Am avut 7-8 minute de debusolare, dar după aceea am reușit să revenim la principiile de joc, am pus mingea jos și tot prin combinații am reușit să înscriem până la urmă. Nu cred că se pune problema de așa ceva, de demisie, oamenii erau frustrați, ca și noi, de ce se întâmpla în teren. Dar nu cred că cineva poate să spună că noi nu ne-am dorit sau nu am dat totul în această seară.

Per ansamblu, ne-am creat foarte multe ocazii și chiar mă întrebam ce mai poate face portarul lor să scoată mingile. Până la urmă, partea bună este că suntem la mâna noastră”, a declarat Claudiu Keșeru, la finalul partidei.