Anghel Iordănescu, dezamăgit: Amicalele din Turcia ale naţionalei nu sunt ce mi-aş fi dorit

În perioada 25 ianuarie-6 februarie, naţionala de fotbal a României efectuează un stagiu de pregătire în Antalya, unde va susţine trei meciuri amicale. La acţiune nu participă fotbaliştii Stelei, echipa campioană boicotând acţiunea primei reprezentative.

25 ian. 2016, 12:44
Anghel Iordănescu, dezamăgit: Amicalele din Turcia ale naţionalei nu sunt ce mi-aş fi dorit

Anghel Iordănescu a explicat că acest turneu din Antalya este important pentru echipa națională a României, în perspectiva turneului final continental care va avea loc la vară, în Franţa „Acest turneu contează, practic acesta este startul pregătirilor pentru EURO 2016. Turneul a fost aprobat din octombrie prin decizia Comitetului Executiv. La acest turneu vrem să dăm posibilitatea unor jucători să intre în anturajul naționalei și cu speranța ca din acești jucători vor apărea 1-2 jucători pentru vară. Ca și în anii precedenți, am încercat să avem 5-6 cu experiență și în rest jucători pe care îi urmărim de mult timp. Era necesar și aveam nevoie de acest turneu. Naționala are o arie de selecție redusă și îmi doream să forțăm cu jucătorii talentați care au nevoie de motivație„, a afirmat Iordănescu, înainte de plecarea în Turcia.

Citeşte şi Anghel Iordănescu atacă dur Steaua: Boicotează acţiunile echipei naţionale!

Selecționerul a explicat că a refuzat stagiul de pregătire din Spania tocmai pentru ca echipa națională să fie aproape de cele 7-8 formații din Liga I aflate în această perioadă în Antalya. „În ceea ce privește jocurile amicale din Turcia, nu e ceea ce mi-aș fi dorit eu. S-au făcut eforturi. Federația a avut legături cu o firmă de impresariat, cu o firmă care se ocupă cu organizarea de turnee. Avem contract cu această firmă. E specificat să jucăm două meciuri internaționale și unul cu o echipă de club. Federația avea un turneu în Spania, cu trei meciuri. Am renunțat pentru a fi alături de alte 7-8 echipe care se pregătesc în Turcia pentru a putea să ne ajutam în cazul în care una din cele două părți va avea probleme de efectiv„, a menționat tehnicianul.

Acesta speră ca atacantul formației Astra Giurgiu, Constantin Budescu, să se transfere la o echipă din Europa. „Budescu s-a prezentat la lot, a dormit la Mogoșoaia, dar el are o situație mai specială și nu a venit azi cu noi. Sper ca azi să își lămurească poziția. Mi-aș dori să își rezolve această situație jucând la o echipă bună din Europa. El trebuie să hotărască, dar cred că nu e exclus să-l vedeți zilele următoare în Antalya, la națională„, a precizat Iordănescu.

Selecționerul Anghel Iordănescu a plecat, luni, în Turcia cu un lot format din șapte jucători în stagiul de pregătire al echipei naționale, restul de fotbaliști urmând să vină direct în cantonamentul din Antalya.

Citeşte şi Scandal la naţională. Fotbaliştii Stelei riscă o suspendare drastică. Ce pedepse ar putea primi

Cei șapte jucători care au făcut deplasarea alături de staff-ul primei reprezentative sunt: Silviu Lung jr, Valerică Găman, Denis Alibec, Gabriel Enache (toți Astra Giurgiu), Bogdan Vătăjelu, Alexandru Mateiu și Andrei Ivan (toți de la CSU Craiova). Atacantul echipei Astra, Constantin Budescu, a fost învoit de selecționer pentru a-și rezolva transferul la un alt club. El va ajunge în cantonamentul naționalei din Turcia cel mai târziu în cursul zilei de marți.

Deși inițial lotul era format din 27 de jucători, tehnicianul va avea la dispoziție doar 21 deoarece a renunțat la cei șase fotbaliști ai formației Steaua, care, conform staff-ului naționalei, nu au fost lăsați de conducerea clubului roș-albastru să vină la reunirea programată, duminică, la Centrul de Fotbal Mogoșoaia. De altfel, cei șase, Florin Niță, Paul Papp, Alin Toșca, Mihai Pintilii, Nicolae Stanciu și Adrian Popa, au plecat, duminică seara, alături de lotul echipei Steaua într-un stagiu de pregătire în Turcia.

Programul naţionalei României în Turcia:

Torpedo Kutaisi (locul 10 din Georgia)

Zimbru Chişinău (locul 3 în Moldova)

Turkmenistan (locul 117 în clasamentul FIFA)

Echipa națională a României va fi cazată la Hotel Maxx Royal din Belek. Întoarcerea în țară este programată pentru 6 februarie.