Anunţ important al CNA, în privinţa meciurilor de la EURO 2016. Ce regulă trebuie să respecte televiziunile

Televiziunile românești care nu au drepturi de difuzare a meciurilor din cadrul Campionatului European de Fotbal 2016 pot transmite câte un extras de maximum 90 de secunde pe zi din această competiție, au stabilit marți membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), reuniți în ședință.

07 iun. 2016, 14:36
Anunţ important al CNA, în privinţa meciurilor de la EURO 2016. Ce regulă trebuie să respecte televiziunile

Această clarificare a venit în urma unei solicitări scrise venite din partea televiziunii publice — Departamentul de Emisiuni și Știri Sportive.

Membrii CNA și-au asumat astfel, prin vot, punctul de vedere al Serviciului Juridic al Consiliului.

Potrivit Serviciului Juridic, „toate cele 52 de meciuri programate în cadrul campionatului fac parte dintr-un singur eveniment de importanță majoră și pot face obiectul accesului la scurte extrase„. Articolul 85 alineatul 2 din Legea audiovizualului prevede că, „dacă un eveniment de interes general este alcătuit din mai multe elemente autonome din punct de vedere organizatoric, fiecare element va fi considerat un eveniment de interes public„.

Citeşte şi EURO 2016. Scandal pe drepturile TV. CNA: Pro TV nu are statut de „free-to-air”

Conform alineatului 3 al aceluiași articol, „dacă un eveniment de interes general se derulează pe parcursul mai multor zile, radiodifuzorii secundari au dreptul la difuzarea unui singur extras pentru fiecare zi„.

Indiferent de alcătuirea și desfășurarea evenimentului de interes general, durata extrasului nu va putea depăși 90 de secunde„, menționează Serviciul Juridic al CNA.

Șapte membri ai CNA au votat „pentru” și un membru CNA „împotrivă” în acest caz.