Artefact antic, reprezentându-l pe Hercule, posibil parte a patrimoniului cultural naţional, recuperat de poliţiştii din Alba

Un artefact de epocă antică, reprezentând o divinitate greco-romană (Hercule), care ar putea aparţine patrimoniului cultural naţional, a fost recuperat de poliţiştii din Alba de la un bărbat de 57 de ani. Sculptura urmează să fie supusă unei expertize muzeografice de specialitate.

RomaniaTV.net
13 dec. 2018, 14:45

Poliţiştii specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au recuperat, miercuri, unui artefact de epocă antică, reprezentând o divinitate greco-romană (Hercule), susceptibil să aparţină patrimoniului cultural naţional, scrie News.ro.

Sculptura a fost găsită la domiciliul unui bărbat, de 57 de ani, din Alba Iulia, care ar fi încercat să o valorifice, potrivit Poliţiei Române.

Aceasta a fost indisponibilizată de poliţişti şi urmează să fie supusă unei expertize muzeografice de specialitate.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările concrete în care artefactul a ajuns în posesia bărbatului din Alba Iulia, în cauză fiind întocmit şi un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire.