Asasinul actriţei Gabriela Dorgai a fost identificat prin proba ADN. Surpriză URIAŞĂ

Poliţiştii şi procurorii sunt tot mai aproape de a-l identifica şi aresta pe criminalul actriţei Gabriela Dorgai, ucisă cu sânge rece pe malul Someşului la începutul lunii noiembrie a anului trecut. În acest moment, cercul de suspecţi este format din trei persoane, fiind trimise probe ADN către Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”.

26 aug. 2015, 10:15
Asasinul actriţei Gabriela Dorgai a fost identificat prin proba ADN. Surpriză URIAŞĂ

Organele de anchetă au intrat recent în posesia unor informaţii extrem de importante în cazul uciderii actriţei Gabriela Dorgai, scrie Gazeta de Nord-Est. Este vorba despre un individ, domiciliat în municipiul Satu Mare, care nu a fost până în prezent în cercul suspecţilor. Se pare că ar fi vorba despre un personaj absolut normal, cu loc de muncă stabil şi fără să iasă cu ceva în evidenţă. Aparent, tocmai din acest motiv poliţiştii şi procurorii nu au putut să îl depisteze folosind metodele clasice cu informatori. Acestuia i s-ar fi prelevat deja probe ADN, fiind trimise pentru verificare către Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”. Mai mult, se pare că suspectul se află sub supraveghere continuă, urmând ca acesta să fie săltat în momentul în care confruntarea probelor ADN de la locul crimei şi cele ale suspectului vor da rezultatul scontat.

Citeşte şi ACTRIŢA violată şi ucisă, o VIAŢĂ CUMPLITĂ. Şi-a găsit tatăl în ŞTREANG, iar MAMA EI S-A SINUCIS la scurt timp

Cercul suspecţilor este închis de alte două persoane, cărora li s-au prelevat probe ADN, fiind trimise tot către Institutul Naţional de Medicină Legală “Mina Minovici”. De asemenea, şi aceştia se află sub supraveghere continuă şi strictă. Aceştia se pare că ar fi suspecţi mai vechi ai anchetatorilor. Totuşi, cea mai importantă pistă rămâne cea a noului suspect, toate indiciile deţinute în prezent fiind în favoarea anchetatorilor.

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, Gabriela Dorgai, în vârstă de 41 de ani, mamă a unei fete de 17 ani şi actriţă la Secţia română a Teatrului de Nord Satu Mare, a fost omorâtă şi, cel mai probabil, violată, în centrul municipiului Satu Mare. Totul s-a produs, cel mai probabil, în jurul orei 23.00, atunci când unul sau mai mulţi autori au tras-o efectiv de pe dig, au dezbrăcat-o şi au omorât-o pe actriţă pe malul Someşului. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a confirmat infracţiunea de omor. Cert este faptul că scopul infracţiunii a fost de la bun început cel de viol şi crimă, în condiţiile în care poşeta, în care se aflau bani şi alte bunuri, a rămas intactă.

Actrița Gabriela Dorgai a participat în noaptea fatală la premiera piesei „Inimă de câine”, spectacol susținut pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare, cu începere de la ora 19.00. Actorul Carol Erdos, venit și el la fața locului la aflarea tragediei, susține că la spectacol actrița era împreună cu fiica ei de 17 ani, iar după eveniment nu a mai rămas la petrecerea de după premieră, ci s-a dus spre casă, în Carpați I. Carol Erdos se întreabă de ce fosta lui colegă a ales să meargă pe dig, în condiţiile în care se ştie că pe malul Someşului îşi duc veacul foarte multe persoane dubioase.

Chin nesfâşit pentru familia actriţei violate şi ucise. Femeia le bântuie visele, cu mesaje cutremurătoare

Corpul neînsufleţit al actriţei a fost descoperit de către Ingrid Doboş, o tânără care se plimba cu bicicleta pe dig. În primă fază a observat o poşetă aruncată pe malul Someşului, motiv pentru care tânăra a coborât şi a ridicat poşeta. A mers acasă, iar împreună cu bunica sa a decis să revină la faţa locului. Au coborât, iar bunica fetei a găsit cadavrul, care era dezbrăcat, având doar o singură cizmă pe un picior. Tânăra a apelat imediat Poliţia, iar la faţa locului au ajuns mai multe echipaje, în frunte cu inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, comisarul şef Florentin Vlad, şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a precizat la începutul acestui an că la Satu Mare au ajuns cei mai importanţi anchetatori ai României. „Nu vă ascund că beneficiem de sprijin chiar de la IGPR (Inspectoratul General al Poliţiei Române, n.red.), şi atunci, sigur, ei au anumiţi specialişti care ne susţin cu tot felul de materiale şi piste pe care să mergem”, a spus Marinela Pop.

Nu este un criminal în serie
Totuşi, la începutul acestui an, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare a exclus orice fel de legătură cu cazul Kardos Gyurik Krisztina, de 36 de ani, care a fost omorâtă în timp ce alerga pe malul Dunării, în Budapesta. Concret, este exclusă ipoteza unui posibil criminal în serie. „Nu există nicio legătură cu crima din Ungaria! (…) Nu avem niciun fel de date care să ne ducă la ideea că avem un criminal în serie”, a spus Marinela Pop.