Asistenta din Sibiu nu a murit de epuizare. Ea suferea de o boală incurabilă de a cărei existenţă nu ştia

Asistenta de la Spitalul de Pediatrie Sibiu a murit din cauza unei boli incurabile de care nu ştia şi nu din cauza epuizării, aşa cum s-a crezut iniţial. 

10 nov. 2016, 12:17
Asistenta din Sibiu nu a murit de epuizare. Ea suferea de o boală incurabilă de a cărei existenţă nu ştia

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean, a declarat, joi, că medicii legişti au stabilit că asistenta decedată la începutul lunii octombrie după ce a ieşit din tură, de la Spitalul de Pediatrie, a murit din cauza unei boli incurabile de care nu avea cunoştinţă.

„A fost vorba de o boală incurabilă la plămâni care se putea declanşa oricând, la orice mic efort. Asistenta nu avea cunoştinţă că suferă de această boală. Practic, alte variante sunt excluse. Putea face un efort mic şi acasă şi acelaşi ar fi fost deznodământul. Nu există altă legătură de cauzalitate”, a spus Ion Veştemean, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Potrivit lui Veştemeam, în acest caz se va face propunere de închidere a dosarului, deoarece „acest diagnostic nu mai lasă loc de interpretare pentru nimic altceva”.

Asistenta de la Spitalul de Pediatrie a murit, la începutul lunii octombrie, imediat după ce a ieşit din tură. Directorul Spitalului de Pediatrie Sibiu, Stelian Banciu, declara atunci că asistenta s-a simţit rău timp de o săptămână şi chiar i s-a spus să nu mai vină la serviciu, însă aceasta ar fi refuzat. Întrebat dacă din cauza lipsei de personal asistenta nu a putut să îşi ia liber, dr. Banciu a spus că există, într-adevăr, lipsă de personal, însă nu s-a pus niciodată problema ca un angajat să nu îşi poată lua concediu medical din acest motiv.