Atacul armat din Oregon: Autorul s-a sinucis după atac. Avea la el şase arme de foc

Bărbatul de 26 de ani care a deschis focul împotriva colegilor lui de la o universitate din Roseburg, unde studia Limba Engleză, s-a sinucis dsupă comiterea atacului, atunci când a venit poliţie în campus, şi nu a fost ucis de poliţie, aşa cum se spusese la început. Tânărul era bolnav psihic, fascinat de tot ce avea legătură cu atacurile armate şi, în general, cu extremismul. 

04 oct. 2015, 10:10
Atacul armat din Oregon: Autorul s-a sinucis după atac. Avea la el şase arme de foc

Chris Harper-Mercer a ucis nouă persoane în orăşelul Roseburg din statul Oregon, în campusul universităţii  Umpqua Community.  Organele de anchetă au făcut portretul asasinului şi au stabilit că individul suferea de boli psihice grave şi era obsedat de nazism, de organizaţia IRA şi, în general, de tot ce se opunea religiei şi convingerilor religioase, potrivit independent.co.k. 

Citeşte şi ATAC ARMAT la o universitate din Oregon. Zece morţi şi şapte răniţi GALERIE FOTO

Poliţiştii au descoperit că tânărul venise foarte bine echipat, având la el şase arme şi remuniţie, pentru comiterea crimelor. La domiciliul lui, poliţia a găsit încă şapte arme. Între acestea figurau un pistol Glock, cu calibrul de 9 mm şi o armă Smith&Wesson, cu calibrul de 40, precum şi un pistol Taurus (calibru40), o armă Del-Ton (calibru 40) şi o armă semiautomată, pe care le achiziţionase cu suma de 700 de dolari.