Atacuri cu bombă în Yemen: Cel puţin 88 de persoane şi-au pierdut viaţa

Cel puțin 88 de persoane au murit și alte 100 au fost rănite, vineri, în patru atacuri cu bombă din Yemen care au vizat trei moschei și o clădire guvernamentală, au declarat surse locale pentru agenția chineză de presă Xinhua.

20 mart. 2015, 15:21
Atacuri cu bombă în Yemen: Cel puţin 88 de persoane şi-au pierdut viaţa

Doi atacatori sinucigași au detonat explozibilii pe care îi aveau asupra lor în capitala Sanaa, provocând moartea a 55 de persoane, în timp ce încă 33 au fost ucise în două atacuri cu bombă asupra unei clădiri guvernamentale și respectiv a unei moschei din provincia Saada.

În Sanaa, exploziile s-au produs la două moschei controlate de șiiții Houthi, a declarat un oficial de securitate sub protecția anonimatului, cele mai multe victime fiind din această etnie, potrivit Agerpres.

Primul atac s-a produs la moscheea Badr, din sud-estul Sanaa, provocând moartea a 35 de oameni, în timp ce al doilea a vizat moscheea Hashoush din nord-estul capitalei, provocând moartea a încă 20 de persoane.

Este cel de al doilea atac cu bombă din Sanaa din acest an, după ce un atentat cu bombă comis de Al-Qaida asupra academiei de poliție a provocat moartea a cel puțin 50 de studenți la 7 ianuarie.

Citeşte şi Atentat sinucigaş: O fetiţă de 7 ani a ucis cinci persoane

Cel puțin 15 combatanți din rândul rebelilor Houthi au murit vineri după-amiază în atacul asupra unei clădiri guvernamentale din orașul Saada, capitala provinciei cu același nume din nordul Yemenului, a declarat o sursă Houthi pentru Xinhua, potrivit Agerpres.

Alte 18 persoane, majoritatea șiiți Houthi, au fost ucise în timpul rugăciunii de vineri când un atacator sinucigaș s-a aruncat în aer într-o moschee din orașul Saada, a adăugat sursa citată. Aceasta a mai precizat că zeci de oameni au fost răniți în cele două atacuri.

Rebelii șiiți Houthi au preluat controlul asupra capitalei Sanaa în septembrie anul trecut și s-au confruntat cu o rezistență puternică în regiunea centrală și sudică din partea triburilor sunnite și a rețelei Al-Qaida, dominată de sunniți, notează Xinhua.