Atenţie, IMAGINI ŞOCANTE! Drumul Crucii, refăcut în Centrul Istoric al Capitalei – GALERIE FOTO

Drumul Crucii a fost refăcut simbolic în Centrul Istoric al Capitalei. 70 de actori s-au adunat înainte de Paşte pentru a le reaminti românilor că Sărbătoarea Învierii Domnului nu înseamnă doar cumpărături şi mese îmbelşugate.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 09:34

Artistul ceramist Dan Leş „încearcă, an de an, să le amintească românilor că Sărbătoarea Paştelui nu înseamnă doar cumpărături şi mese îmbelşugate, lăsând la o parte adevărata semnificaţie, Învierea Domnului”.

Reconstituirea Drumului Crucii le-a amintit bucureştenilor de cele 14 opriri ale lui Iisus în drumul spre Golgota şi de răstignire. Mulţi dintre cei care au asistat au fost impresionaţi până la lacrimi. „E greu de pus in cuvinte. E emoţionant şi nu vreau să-mi imaginez cum ar fi fost dacă aş fi fost eu acolo”, a spus o fată.

Paşte 2014

Potrivit unui comunicat al Asociaţia BENEVA, procesiunea „Drumul Crucii„, care angrenează o echipă de 70 de persoane şi care străbate ţara în Săptămâna Mare, a luat fiinţă în urmă cu şapte ani. Anul acesta, în Bucureşti şi alte şase oraşe, evenimentul şi-a propus să le reamintească oamenilor de cele 14 opriri ale lui Iisus în drumul său către Răstignire.

Paşte 2014

Iniţiatorul acestui proiect, Dan Leş, este singurul ceramist român care lucrează după o metodă veche de mii de ani, fiind fiul Ioan Leş, pictor şi ceramist. A fost declarat câţiva ani la rând ceramistul anului şi a expus originalele sale lucrări la muzeele de etnografie şi artă din toată Europa. Recent s-a întors de la Târgul Săptămâna Verde de la Berlin, unde a impresionat publicul prezent la eveniment.

Paşte 2014. Evenimentul are rolul de a-i scoate pe români din graba cotidianului, a pregătirilor pentru masa de Paşte, şi de a le aminti că Paştele este sărbătoarea Învierii lui Iisus.

SĂPTĂMÂNA PATIMILOR: De ce se aprind focuri în Joia Mare. TRADIŢII şi OBICEIURI de Paşte