Autocar RĂSTURNAT pe Autostrada Soarelui. Două femei au murit. Mai mulţi răniţi GRAV – VIDEO

Un autocar cu 53 de persoane la bord, care se deplasa din Bulgaria spre Ucraina, s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Autostrada Soarelui. Două femei şi-au pierdut viaţa, iar doi bărbaţi sunt în stare gravă, unul suferind o amputaţie, iar celălalt având un traumatism cranio- cerebral grav.  

RomaniaTV.net
09 aug. 2015, 05:13
Autocar RĂSTURNAT pe Autostrada Soarelui. Două femei au murit. Mai mulţi răniţi GRAV – VIDEO

UPDATE: MAI a anunţat că traficul pe A2 s-a reluat în condiţii normale, după ce autocarul răsturnat a fost repus pe roţi şi tractat de la locul accidentului.

Citeşte şi: Accident de autocar pe A2. Medic de la spitalul Floreasca: Şoferul şi încă un bărbat în stare gravă

Bilanţul oficial al victimelor arată astfel, porivit MAI: 2 persoane au decedat, iar 48 de persoane, dintre care 21 de copii, au fost transportate de urgență la unități medicale specializate din București. La fața locului au acționat 79 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, respectiv 18 echipaje SMURD, 2 pentru descarcerare, 1 spital mobil, 2 autospecialele de primă intervenție și comandă și 21 de ambulanțe ale Serviciului de Ambulanţă. De asemenea, la fața locului au intervenit și 33 de polițiști, cu 10 autospeciale.

Accidentul s-a produs la kilometrul 54 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul spre Bucureşti. La bordul autocarului se aflau 53 de persoane, între care 21 copii cu vârste între 9 și 14 ani, 12 bărbaţi, 13 femei şi cei doi şoferi ai autocarului.

Din primele informaţii, şoferul a adormit la volan, a ieșit în afara carosabilului, iar autocarul s-a răsturnat. Două femei şi-au pierdut viaţa. La faţa locului s-au deplasat 25 de ambulanţe, între care 10 cu aparatură de terapie intensivă şi două pentru preluare de victime multiple, o unitate mobilă de primiri urgenţe şi două salvări de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti. La faţa locului au fost trimişi şi mai mulţi medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a asigura de urgenţă îngrijiri medicale la faţa locului. Răniții au fost transportaţi la 5 spitale din Capitală.

Circulaţia autovehiculelor a fost deviată de la kilometrul 64 al autostrăzii (nodul rutier Lehliu) pe DN3.

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, a declarat la România TV că Ministerul Afacerilor Externe a fost şi el anunţat despre accident. „O sa fie implicat Ministerul de Externe si mai ales ambasada care va solicita servicii de traducere si pe cele pentru repatrierea victimelor”, a explicat Raed Arafat.

În autocar erau trei grupuri: primul grup de copii își petrecusera vacanta la bulgari, al doilea grup era compus din adulți. Au fost luați din mai multe stațiuni. Iar al treilea grup din pasageri care voiau sa ajungă în Ucraina și-au luat bilet direct din Bulgaria.

Printre victimele rănite grav se numără şi şoferul care se afla la volanul autocarului în momentul producerii accidentului. Bulgarul are 33 de ani, a fost transportat la Spitalul Floreasca şi este intubat, aflându-se în comă indusă.

El a fost cel care a ales traseul pe care urma să se deplaseze spre Ucraina şi conducea cu 110 km/h în momentul în care a pierdut controlul volanului. Autocarul preluase trei grupuri de turişti din Bulgaria, care se întorceau în Ucraina. Toată lumea în autocar dormea în momentul accidentului.