Autorul şi interpretul celebrei piese „American Pie” a fost arestat

Don McLean, autorul şi interpretul piesei "American Pie", desemnată "Cântecul secolului", a fost arestat luni pentru violenţă domestică, în statul american Maine, din nord-estul SUA.

18 ian. 2016, 21:48
Autorul şi interpretul celebrei piese „American Pie” a fost arestat

Don McLean, în vârstă de 70 de ani, a fost arestat la reşedinţa sa din Camden (statul Maine) şi transferat la închisoarea Knox county, situată în Rockland, a declarat Randy Gagne, şeful poliţiei locale, pentru canalul de televiziune FOX411. El a prcizat că Don McLean a avut totuşi şansa eliberării pe cauţiune.

Potrivit site-ului TMZ, artistul a plătit 10.000 de dolari pentru a părăsi închisoarea, dar pe 22 februarie, când va începe procesul, se va prezenta în faţa judecătorilor.

Manuscrisul original al „American Pie”, piesa enigmatică lansată în 1971, a fost vândut la licitație în aprilie 2015, la New York, pentru suma de 1,2 milioane dolari. Cantăreţul american a explicat că a vrut să facă public acest manuscris pentru ca oamenii să înțeleagă adevăratul sens al cântecul său, care a fost timp de patru săptămâni numărul 1 în SUA.

Melodia este o poveste abstractă a vieții sale, începând cu moartea lui Buddy Holly, Ritchie Valens și Jiles Perry Richardson într-un accident de avion în 1959, și terminându-se în 1970.