Avion prăbuşit în Munţii Apuseni. Ponta: Pasagerii sunt în viaţă, sunt răniţi foarte grav

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la B1TV, că supravieţuitorii aterizării forţate din Cluj sunt în viaţă, dar sunt "răniţi foarte grav".

RomaniaTV.net
20 ian. 2014, 18:28
Avion prăbuşit în Munţii Apuseni. Ponta: Pasagerii sunt în viaţă, sunt răniţi foarte grav

AVION PRĂBUŞIT ÎN APUSENI. „Sper să îi găsească pe supravieţuitori”, a spus Ponta la B1TV.

Potrivit premeirului, problema a fost legată de localizare. „S-a reuşit localizarea cu aproximaţie”, a spus Ponta, menţionând că supravieţuitorii sunt „răniţi foarte grav”.

Avionul care ar fi aterizat forţat luni după-amiază a fost localizat în localităţii Fântânele din judeţul Cluj, în apropierea unui lac de acumulare. Avionul, plecat de la Bucureşti spre Oradea, este de tip BN2 şi ar fi aterizat forţat în judeţul Cluj, fiind pilotat de Adrian Iovan. Accidentul aviatic a fost anunţat la serviciul unic de urgenţă 112 la ora 16.16de către o persoană care se afla în avion. Bărbatul a anunţat că avionul s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă şi că sunt persoane rănite.

Citeşte şi: Un avion cu personal medical, aterizat forţat în Munţii Apuseni. În zona accidentului, zăpada e până la brâu

Aeronava plecase, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi avea la bord un echipaj medical, printre care şi purtătorul de cuvânt de Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, iar incidentul a avut loc în apropierea localităţii Beliş, în judeţul Cluj, într-o zonă montană, mai multe ambulanţe îndreptându-se spre locul accidentului.

Citeşte şi: Avionul aterizat forţat la Beliş era pilotat de Adrian Iovan. Vezi cine se mai afla în aparatul de zbor

Echipajul medical aflat la bordul aeronavei mergea la Oradea pentru o intervenţie de prelevare de organe.

Ministerul Apărării Naţionale a fost solicitat să aprijine cu elicopetere şi tehnică specială operaţiunea de căutare a aeronavei prăbuşite în judeţul Cluj şi pentru salvarea persoanelor aflate în avion.