Avocaţii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de declaraţiile ministrului Justiţiei despre profesie

Peste 150 avocaţi, îmbrăcaţi în robe, au participat luni la un marş al tăcerii în faţa Palatului de Justiţie din Cluj-Napoca, protestând faţă de declaraţiile ministrului Justiţiei, Raluca Prună, care afirma că prin modificarea legii de exercitare a profesiei avocaţii ar dobândi ”imunitate absolută".

30 mai 2016, 15:41
Avocaţii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de declaraţiile ministrului Justiţiei despre profesie

Protest extrem al avocaţilor din Cluj Napoca împotriva ministrului tehnocrat al justiţiei, Raluca Prună. Ei şi-au îmbrăcat robele şi au mărşăluit prin faţa palatului de justiţie din oraş. Potrivit România TV, avocaţii sunt supăraţi că tocmai Ministrul Justiţie, avocat de profesie, îi acuză că vor superimunitate.

Peste o sută de avocaţi din Cluj au ieşit din sălile de judecată şi au protestat în stradă printr-un marş al tăcerii. Îmbrăcaţi în robe şi cu pancarde pe care erau scrise mesaje adresate ministrului Justiţiei, Raluca Prună, apărătorii vor să atragă atenţia că discuţiile dintre avocat şi client trebuie să rămână secrete.

Vezi si: Prună: Fragmentarea serviciului de interceptări de la SRI nu este soluţia cea mai avantajoasă economic

Mai mult, prin intermediul protestului, avocaţii îi cer ministrului tehnocrat al justiţiei să îşi ceară scuze publice pentru afirmaţiile făcute. Declaraíi, pe care decanul baroului din CLuj le cataloghează ca fiind lipiste de argumente si cu grave consecinţe asupra funcţiei apărării.