Băiat înecat în Lacul Morii, sora lui în stare gravă. Părinţii au avut un şoc când şi-au văzut copiii VIDEO

Tragedie fără margini pe Lacul Morii din Capitală. Un băiat de 14 ani a murit şi sora lui este în stare critică după ce au intrat să se scalde în lac, luni seară. Fata a fost scoasă din apă de un trecător şi dusă la spital. Fratele ei a fost scos din apă mai târziu, dar medicii nu au mai putut să îl salveze.

27 iun. 2016, 20:17
Băiat înecat în Lacul Morii, sora lui în stare gravă. Părinţii au avut un şoc când şi-au văzut copiii VIDEO

Fata de 16 ani a găsită de un bărbat care se plimba cu bicicleta în parc.

„Am auzit tipand acolo. Nu mi-am dat seama ca se ineaca, am crezut că se joacă. Fata plutea la suprafaţă. M-am băgat şi am scos-o. Era aproape moarta si ea, mai avea puls”, a povestit bărbatul care a scos fata.

Imediat au fost chemate la faţa locului echipele de intervenţie. Fata a fost resuscitată și transportată în stare critică la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

La câteva minute după ce echipele au plecat, părinţii ajunşi la faţa locului şi-au dat seama că şi fiul lor era la scăldat. Au fost chemate şi echipele de scafandri.

Initial pompierii nu au stiut ca si baiatul s-a înecat în Lacul Morii. Dupa mai bine de 45 de minute de resuscitare, medicii au fost nevoiţi să declare decesul.

„Fata a intrat prima, a alunecat si s-a lovit cred ca la cap. Baiatul a vrut să se bage dupa ea, iar el s-a dus definitiv, s-a lovit la cap la fel. Fratele ei am inteles ca a vrut sa o salveze. Nici el nu stia sa inoate”, a povestit un tanar.

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii incidentului.