Bărbatul care a atacat în Elveţia mai multe persoane cu o drujbă a fost arestat

Poliția elvețiană a anunțat marți că l-a arestat pe un bărbat în vârstă de 51 de ani care a atacat, luni, mai multe persoane cu o drujbă la Schaffhausen, în nordul Elveției, înainte de a fugi.

26 iul. 2017, 05:49
Bărbatul care a atacat în Elveţia mai multe persoane cu o drujbă a fost arestat

Poliția din cantonul Zurich a menționat într-o declarație că suspectul a fost arestat la Thalwil, un oraș situat la circa 60 de kilometri de locul atacului. Potrivit DPA, poliția elvețiană va furniza până miercuri la prânz mai multe detalii despre acest caz.

Anterior, presa elvețiană a relatat că suspectul se numește Franz Wrousis, un bărbat cu antecedente penale. El nu avea un domiciliu fix declarat, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ATAC cu drujba în Elveţia. Cel puţin cinci persoane au fost rănite. Două dintre ele sunt în stare gravă GALERIE FOTO

Compania de asigurări elvețiană CSS, al cărei birou din Schaffhausen a fost atacat luni, a precizat că suspectul era un client de-al său. Înarmat cu o drujbă, Wrousis a rănit grav un angajat al CSS și a provocat mai multe răni ușoare altuia.

Poliția a difuzat marți două noi fotografii cu Franz Wrousis, făcute înainte ca el să pătrundă în clădirea CSS. El era îmbrăcat cu un hanorac verde și pantaloni negri. În mâna dreaptă avea o geantă neagră care probabil ascundea drujba și purta un rucsac în spate și o sacoșă albă pe umărul stâng.
Condamnat de două ori, în 2014 și 2016, pentru încălcarea regimului armelor, agresorul era considerat de poliție ca „un bărbat periculos și agresiv”.