Băsescu, scrisoare deschisă către Kovesi: Statul de drept trebuie apărat şi când asta înseamnă să-ţi aperi duşmanii

Traian Băsescu a prezentat duminică seara, la B1 TV, câteva fragmente dintr-o scrisoare deschisă care îi este adresată procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

09 oct. 2016, 19:43
Băsescu, scrisoare deschisă către Kovesi: Statul de drept trebuie apărat şi când asta înseamnă să-ţi aperi duşmanii

Am un material de șase pagini pe care voiam să-l public la ora 20, înainte să plec la emisiune, este o scrisoare deschisă către doamna Kovesi: «Scrisoare deschisă ce-i drept foarte lungă, în favoarea justiției și a statului de drept. Dragă Codruța, democrația și statul de drept trebuie apărate chiar și atunci când asta înseamnă să îți aperi dușmanii»„, a spus Traian Băsescu.

El a renunţat să publice această scrisoare duminică seară, după ce deputatul Sebastian Ghiță a prezentat un e-mail neoficial, prin care comunica cu Kovesi despre cazul plagiatului. ”Cucuveaua mov” era adresa pe care se presupune că o folosea șefa DNA.

Citeşte şi Sebastian Ghiţă a prezentat un mail -„cucuveauamov”-despre care afirmă că ar fi al Laurei Codruţa Kovesi

E un punct de vedere. Scrisoarea merge pe șase pagini. Vă dau și o frază dinspre încheiere: «Să nu ceri CSM să apere independența justiției pentru că această scrisoare nu se adresează justiției sau DNA, ci ție personal. Este o simplă analiză. Îți scriu cu amărăciune pentru că la un moment dat mi-am pus speranțele într-un tânăr procuror care, credeam eu, va continua și va perfecționa ce a construit Daniel Morar». M-am oprit pentru că dacă îi dădeam drumul, toți ar fi spus că s-a corelat iar Băsescu cu Ghiță. Nu, habar n-am avut ce face Ghiță„, a mai spus Traian Băsescu.

Citeşte şi Traian Băsescu e aproape decis: Cel mai probabil voi candida la alegerile parlamentare

Referior la teoria care circulă în spațiul public potrivit căreia Băsescu, Ponta și Ghiță încearcă să îi strică imaginea lui Kovesi, fostul președinte a precizat: „Nu. Doamna Kovesi, dacă îi strică cineva imaginea, și-o strică singură. Nu o pune nimeni să apară ca o starletă de televiziune. Dânsa, ieșind foarte frecvent, sigur că adună replici, uneori pe bună dreptate, alteori incorecte. A intrat în jocul politic. Nu eu am pus-o să dea exemple ca procuror că din banii care s-au furat se puteau face 3.000 de școli. Nu, ăsta e discurs politic. Spune-mi câți ai recuperat și te cred„.