Beneficii dovedite ştiinţific ale consumului de grapefruit

Grapefruit-ul face parte din familia citricelor, bogat in nutrienti, antioxidanti si fibre, ceea ce il face unul dintre cele mai sanatoase fructe pe care le poti consuma. Studiile au demonstrat ca grapefruitul furnizeaza o multime de beneficii pentru sanatate, inclusiv in ceea ce priveste scaderea in greutate si reducerea riscului de boli de inima.

17 mart. 2017, 08:38
Beneficii dovedite ştiinţific ale consumului de grapefruit

Iata cele mai cunoscute beneficii oferite de consumul de grapefruit.

Sarac in calorii si bogat in nutrienti

Este un fruct care trebuie inclus in orice dieta datorita continutului bogat in nutrienti si sarac in calorii. Furnizeaza o cantitate decenta de fibre si peste 15 vitamine si minerale benefice. Iata cei mai importanti nutrienti continuti intr-o jumatate de graprefruit: 52 calorii, 13g carbohidrati, 1g proteina, 2g fibre, 65% din necesarul zilnic de vitamina C, 28% din necesarul zilnic de vitamina A, 5% din necesarul zilnic de potasiu, 4% din necesarul zilnic de tiamina, 4% din necesarul zilnic de acid folic, 4% din necesarul zilnic de magneziu.

In plus, fructul contine cativa antioxidanti foarte puternici care sunt responsabili pentru multe din beneficiile pentru sanatate furnizate de el.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.