BlackBerry lansează KeyOne, un nou smartphone cu tastatură fizică

Toamna trecuta, Blackberry, anunta ca renunta la productia de telefoane mobile pentru a se concentra pe zona de software si securitate, oferindu-i astfel brandului chinez TCL posibilitatea de a lansa smartphone-uri sub brandul Blackberry prin licentiere.

26 feb. 2017, 10:24
BlackBerry lansează KeyOne, un nou smartphone cu tastatură fizică

Weekendul acesta a avut loc prima lansare de smartphone Blackberry rezultat din parteneriatul de licentiere incheiat de canadieni cu compania chineza TCL. Telefonul poarta denumirea Blackberry KEYone si este un smartphone cu ecran tactil si tastatura fizica QWERTY (caracteristica tipica telefoanelor BB) cu senzor pentru amprente integrat in ea.

Blackberry KEYone a fost prezentat astazi oficial de TCL Communications in cadrul unei conferinte de presa organizata la Mobile World Congress 2017, in Barcelona.

Telefonul vine cu o carcasa cu rama din aluminiu anodizat si textura soft la atingere, cu un ecran LCD tactil de 4.5″ cu rezolutie „Full HD” (1.620 x 1080 px), aspect ratio 3:2 si un strat de sticla Gorilla Glass 4 pentru protectie la zgarieturi. Alte caracteristici dezvaluite de producator sunt: procesorul Snapdragon 625, o baterie de 3.505 mAh ce poate fi incarcata pana la 50% in doar 36 de minute, o camere foto de 12MP pe spate echipata cu senzorul Sony IMX378.

In ceea ce priveste sistemul de operare este Android 7.1 Nougat, peste care Blackberry a adaugat pachetul software security DTEK, care monitorizeaza telefonul, analizeaza cat de sigur e si ofera aplicatiilor si serviciilor acces limitat, controlat. Blackberry, ca intotdeauna pune mare accent pe securitatea dispozitivelor sale.

Blackberry KEYone costa 550$.

Sursa: gadget-talk.ro