Bordea: Fac un apel la actorii politici să nu considere justiţia ca obiect al luptei politice

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Adrian Bordea, a spus, vineri, că mesajul pe care CSM vrea să îl transmită actorilor politici este "să nu considere justiţia ca un obiect al luptei politice, într-un an în care sunt evenimente de această natură".

10 ian. 2014, 09:56
Bordea: Fac un apel la actorii politici să nu considere justiţia ca obiect al luptei politice

„Apelul pe care îl avem în vedere este şi o datorie a clasei politice, să consolideze statul de drept”, a spus judecătorul Adrian Bordea, care din 6 ianuarie este preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Bordea a spus, potrivit Mediafax, că CSM le transmite judecătorilor şi procurorilor să fie „independenţi, imparţiali, să respecte legea şi jurisprudenţa, indiferent de ingerinţe şi de persoana care-i atacă”.

„Totodată, vrem să transmitem şi un mesaj către societate, că niciodată un magistrat nu va fi apărat dacă încalcă legea, bunele moravuri sau ordinea publică”, a mai spus Bordea.

Noua conducere a CSM – preşedintele Adrian Bordea şi vicepreşedintele Gheorghe Muscalu – susţine o conferinţă de presă pe tema independenţei justiţiei şi a sistemului judiciar.