Crăciun îndoliat, s-a stins din viaţă un mare duhovnic al României

Unul dintre cei mai iubiți preoți din Brașov, a cărui activitate pastorală din ultimele aproape cinci decenii este nedespărțită de viața credincioșilor ortodocși din Parohia Brașov Cetate, a trecut la Domnul.

RomaniaTV.net
27 dec. 2018, 09:45
Crăciun îndoliat, s-a stins din viaţă un mare duhovnic al României

Venerabilul părinte Nicolae Coman avea 92 de ani și 68 de slujire preoțească, dintre care 48 la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piața Sfatului, scrie mytex.ro. Cu vorba blândă, dar care putea fi și șfichiuitoare, cu mult har și dedicat misiunii sale, părintele Nicolae Coman avea o sensibilitate aparte, care făcea ca adesea glasul să i se înece în lacrimi de emoție, dezvăluind o trăire spiritual profundă.

Citeşte şi Al doilea copil imigrant moare în timpul arestului în SUA

Revoluționarii brașoveni îşi amintesc cu recunoştinţă şi respect că părintele Coman a ieşit cu prapurii în stradă în acele zile din decembrie 1989, dovedind mult curaj, şi a făcut rugăciuni pentru ei, pentru ţară şi pentru tot neamul românesc. Pe de altă parte, părintele era îndrăgit pentru că se oprea să stea de vorbă cu credincioșii după slujbă, glumind adesea, pe un ton hâtru, cu multă autoironie. În martie 2017, mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza i-a oferit părintelui Nicolae Coman Crucea șaguniană pentru clerici. Distincția a fost acordată în semn de apreciere pentru activitatea pastoral–misionară.

Înmormântarea are loc astăzi, de la ora 13.00, la biserica din Piața Sfatului.