Brett Kavanaugh, nominalizat de Donald Trump şi validat de Senat la Curtea Supremă a SUA

Magistratul Brett Kavanaugh, nominalizat de preşedintele Donald Trump, a fost validat de Senat la Curtea Supremă a Statelor Unite, cu 50 de voturi „pentru” şi 48 „împotrivă”.

06 oct. 2018, 20:20
Brett Kavanaugh, nominalizat de Donald Trump şi validat de Senat la Curtea Supremă a SUA

Vineri, Kavanaugh a fost votat de republicanii din Senatul american, cu ajutorul unui singur democrat, pentru nominalizarea la Curtea Supremă a SUA.Astfel, el a fost învingător dintr-o etapă importantă, printr-o victorie la limită, 51 la 49 fiind raportul voturilor în favoarea sa.

Acest judecător conservator în vârstă de 53 de ani a fost în centrul atenţiei în ultimele zile după ce a fost acuzat de cel puţin trei femei de abuz sexual. Acuzaţiile au făcut referire la incidente petrecute în urmă cu câteva zeci de ani, potrivit news.ro

Atât el, cât şi republicanii au negat şi respins acuzaţiile.

Decizia lui Trump de a-l prezenta pe Kavanaugh drept candidatul său pentru Curtea Supremă a stârnit un val de proteste în SUA. Joi, au avut loc mai multe manifestaţii la Washington în timpul cărora au fost reţinute, între alţii, actriţa Amy Schumer şi modelul Emily Ratajkowski.

Catolic convins, Kavanaugh activează în diverse grupuri religioase şi este un apărător al dreptului de deţinere de arme. În timpul liber, antrenează o echipă de baschet de juniori şi susţine echipa de baseball Washington Nationals.