Brokerul fugar Cristian Sima, urmărit penal pentru un prejudiciu de 22 de milioane de lei

Brokerul fugar Cristian Sima este urmărit penal pentru cauzarea unui prejudiciu de 22 de milioane de lei, potrivit România TV.

03 iul. 2015, 10:24
Brokerul fugar Cristian Sima, urmărit penal pentru un prejudiciu de 22 de milioane de lei

Cristian Sima, acuzat de înșelăciune și spălare de bani, a afirmat într-un interviu în luna mai că a avut o relație extrem de apropiată cu Cătălin Predoiu, premierul din umbră al celor din noul PNL. Conform lui Cristian Sima, Predoiu a și câștigat bani frumoși de pe urma relației de prietenie și de afaceri.

Citeşte şi: Ce relaţie avea Cătălin Predoiu cu Cristian Sima, brokerul acuzat de înşelăciune: Îi şi găteam

Acesta este fugit din țară de aproape trei ani, motivând că îi este frică de răzbunarea clienților înşelaţi din România.

În luna aprilie, Cristian Sima a fost interogat la sediul Procuraturii Publice din Samedan, Elveția, printr-o comisie rogatorie cerută de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Acesta avea calitatea de suspect față de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de înșelăciune și a nouă infracțiuni de spălarea banilor.

Reamintim că șeful casei de brokeraj WBS Holding a pierdut în 2012 banii clienților în urma unor pariuri la bursă care nu i-ai ieșit. În octombrie 2012, Sima fugea în Islanda pe motiv că în statul nordic nu se mai simte amenințat de clienți să le returneze banii, scrie evz.

După un an și după o apariție la un post de televiziune local, Sima s-a mutat în Elveția, acolo unde își are reședința fata sa. Pe lista clienților se aflau printre alții: Daniel Dăianu, Marie Rose Mociorniţă, Andreea Raicu și Tudor Chirilă. Primul dintre aceștia, Daniel Dăianu, a susținut că i-a făcut plângere lui Sima pentru înșelăciune. În schimb, Chirilă s-a declarat înțelegător cu brokerul.

Brokerul Cristian Sima este urmărit penal pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de înşelăciune şi nouă infracţiuni de