Bucurie mare în familia regală britanică: KATE Middleton a născut o FETIŢĂ VIDEO

Soţia prinţului William al Marii Britanii, Kate Middleton, a născut, sâmbătă, al doilea copil al cuplului: o fetiţă. Bebelușul este al patrulea în ordinea succesiunii la tron, după fratele sau mai mare, George. Pentru regina Elisabeta a II-a, acesta este al cincilea strănepot.

02 mai 2015, 10:14

Ducesa de Cambridge, soţia prinţului William, a născut o fetiţă la maternitatea St. Mary din Londra, bebeluşul fiind al doilea copil al cuplului princiar şi al patrulea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.

Bebeluşul s-a născut la ora locală 08.34 (ora 10:34, ora României) şi a avut la naştere greutatea de 3,71 kilograme, potrivit unui anunţ publicat pe contul oficial de Twitter al Palatului Kensington.

Atât mama, cât şi cât şi copilul se simt bine. 

Regina, Ducele de Edingburgh, Prinţul de Wales, Ducesa de Cornwall, Prinţul Harry şi restul membrilor ambelor familii au fost informaţi şi sunt încântaţi cu privire la această vestea. Alteţa Sa Roială şi copilul sunt sănătoşi„, a declarat purtătorul de cuvânt al familiei regale.

Prinţul William a fost prezent la naşterea celui de-al doilea copil al său.

CITEŞTE ŞI Naşterea BEBELUŞULUI REGAL. Kate Middleton a ajuns la spitalul Saint Mary din Londra în travaliu

Un curier regal a părăsit maternitatea St. Mary din Londra pentru a duce certificatul de naştere la Palatul Buckingham.

După ce regina va fi informată, scrisoarea va fi expusă pe un șevalet, în curtea palatului.

Citeşte şi Prinţul William, PILOT pe un elicopter-ambulanţă

Venirea pe lume a celui de-al doilea copil princiar a fost aşteptată cu sufletul la gură de întreaga lume.

La spitalul St. Mary din Londra, unde a fost internată ducesa de Cambridge, s-au adunat ziarişti din toată lumea. Mii de persoane s-au strâns în faţa Palatului Buckingham.

Naşterea copilului va fi salutată prin 62 de salve de tun trase din Turnul Londrei și 41 din Hyde Park.

Bebelușul va fi botezat în cadrul Bisericii anglicane, îmbrăcat într-o copie a rochiței de dantelă și satin pe care a purtat-o fiica cea mare a reginei Victoria în 1841. Bebelușul va fi botezat cu apă din Iordan — unde a fost botezat Iisus de către Ioan Botezătorul, potrivit Evangheliei.
 
Kate și William doresc să se ocupe personal cât mai mult de copil. Bebelușul va avea fără îndoială doică, însă Kate a lăsat deja să se înțeleagă că nu își va îndeplini un timp obligațiile regale, vrând să stea cât mai mult cu copilul.
 
Ca și la prima sarcină, Kate a suferit de hiperemeză gravidică, formă severă de greață și vărsături.