Campion al României acum opt ani, operat pe coloană de o tumoră. Drama fostului jucător al Stelei şi Rapidului

Iulian Apostol a dat un interviu postului Trinitas TV în care a povestit momentele de cumpănă ale vieţii sale. Fotbalistul de 36 de ani a jucat între 2009 şi 2011 şi pentru echipa naţională a României.

15 mart. 2017, 16:08
Campion al României acum opt ani, operat pe coloană de o tumoră. Drama fostului jucător al Stelei şi Rapidului

Iulian Apostol s-a operat pe 16 februarie de o tumoră la coloana vertebrală, la fix 10 ani după ce tatăl său a murit. „Operația a trecut cu bine, iar formația tumorală de pe una dintre vertebre, benignă, s-a dus. Lucrurile au decurs normal, cred că Dumnezeu m-a ajutat. Nimic nu e întâmplător în viață. Mi-a fost greu după moartea tatălui meu, să mă împac cu gândul că nu am reușit să îl fac bucuros mai mult prin reușitele mele. Mă gândesc că eu mă aflam în operație în fix aceeași zi în care a murit tatăl meu și cred că Dumnezeu a ținut să dea un moment bun familiei mele„, a declarat Iulian Apostol, la Trinitas TV.

Am început fotbalul când aveam 4 ani, în anii ’85, m-a luat tata, care era foarte apropiat de sport, și m-a dus la o selecție prin ’87, acolo unde erau 3.000 de copii. Fără sprijinul tatălui meu, nu aș fi ajuns atât de sus. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat tăria să muncesc și că m-a susținut în multe momente din cariera de sportiv. Cel mai important lucru din cariera mea a fost să joc în națională. Și să joc în Liga Campionilor înseamnă mult. Am ieșit și campion, o altă realizare„, a mai spus Apostol.

Ce face acum? „Am o academie de fotbal în Statele Unite, acolo unde ne-am strâns 3 români și un american. În Galați, sunt implicat la un club, voluntar. Încercăm să readucem Oțelul, sub o altă persoană juridică. Vrem ceva serios, transparent, nu ceea ce e de obicei în România„.

Mama lui Iulian Apostol a dezvăluit un detaliu mai puțin cunoscut din cariera mijlocașului. Iulian ținea post chiar și în perioada când era în cantonamente.

Iulian Apostol a fost campion al României cu Unirea Urziceni, în 2009, iar în carieră a mai jucat, între altele, la Steaua şi Rapid. La naţionala României are 7 selecţii şi a marcat un gol, el deschizând scorul în victoria cu Insulele Feroe (scor final 3-1), jucată în preliminariile CM 2010, pe 13 octombrie 2009, la Piatra Neamţ.