Campionatul Mondial de Fotbal 2018: programul meciurilor de sâmbătă

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 programeză sâmbătă ultimele meciuri din sferturi.

06 iul. 2018, 21:04
Campionatul Mondial de Fotbal 2018: programul meciurilor de sâmbătă

Campionatul Mondial de Fotbal 2018: RomaniaTV.net vă prezintă programul transmisiunilor TVR de sâmbătă, 7 iulie, de la CM 2018. Astăzi se vor disputa ultimele meciuri din sferturile de finală, unul de la ora 17:00 şi celălalt de la 21:00. Prima partidă a zilei este Anglia – Suedia și se va disputa pe stadionul Cosmos Arena din Samara.

Anglia are o mare oportunitate la Cupa Mondială de fotbal din Rusia şi trebuie să profite de ea, a declarat selecţionerul Gareth Southgate cu o zi înaintea meciului cu Suedia, de sâmbătă, din sferturile de finală.

”Avem o mare oportunitate cu care nu ne vom mai întâlni probabil prea curând”, a spus Southgate.

Anglia nu a mai atins sferturile unui turneu final la CM din anul 2006, iar dacă va ajunge în semifinale, ar fi pentru prima oară după 1990.

”Avem un respect uriaş pentru Suedia. Este o echipă care cred că în trecut a fost subestimată – nu vom face această greşeală”, a menţionat antrenorul, arătând că nordicii au terminat în faţa Olandei în preliminarii, au eliminat în barajul pentru calificare Italia şi au terminat pe primul loc într-o grupă, la CM, în care s-a aflat şi campioana mondială Germania.

În cazul unui succes, Anglia va întâlni în semifinale Rusia sau Croaţia.

Anglia şi Suedia se vor confrunta sâmbătă, de la ora 17,00 (ora României), la Samara.

Rusia şi Croaţia se vor duela în al doilea meci al zilei din sferturile de finală la CM 2018, într-o partidă care se va desfăşura de la ora 21:00, pe Fischt Stadium din Soci.

Campionatul Mondial de fotbal 2018: După eliminarea Uruguayului şi Braziliei, în competiţie au rămas doar echipe europene

Câştigătoarea Cupei Mondiale din Rusia va fi o echipă europeană, în competiţie rămânând, vineri, după eliminarea Uruguayului şi Braziliei, naţionalele Franţei, Belgiei, Rusiei, Croaţiei, Suediei şi Angliei.

Vineri, în sferturile de finală, Franţa a învins Uruguay, scor 2-0, şi Belgia s-a impus cu 2-1 în faţa Braziliei.

Sâmbătă se vor disputa ultimele două partide din sferturile de finală: Suedia – Anglia (ora 17.00, Samara), Rusia – Croaţia (ora 21.00, Soci).

Franţa şi Belgia vor fi adversare în semifinale, în 10 iulie, la Sankt Petersburg, iar în a doua semifinală vor juca, la 11 iulie, pe stadionul Lujniki din Moscova, câştigătoarele sferturilor de finală de sâmbătă.

Potrivit L’Equipe, pentru a cincea oară în istorie în semifinalele CM nu se va afla nicio echipă sud-americană. Şi la ediţiile din 1934, 1966, 1982 şi 2006 semifinalistele au fost din Europa.

Campionatul Mondial de Fotbal 2018: Caracatiţa prezicătoare a fost mânată

O caracatiţă gigantică denumită Rabio, capturată pe ţărmul din Obira, Japonia, în urmă cu o lună a devenit o senzaţie naţională după ce a ,,prezis” victoriile Japoniei la Cupa Mondială 2018.

În prezent, pescarul ce l-a capturat pe Rabio a curmat faima cefalopodei şi l-a vândut pentru a fi gătit, transmite Descoperă. Conform Science Alert, din motive necunoscute, oamenii sunt dornici să lase decizia de pariere pe o anumită echipă în seama animalelor.

O pisică din Rusia numită Ahile a declarat recent Rusia câştigătoarea Campionatului Mondial. Felina  a devenit mai cunoscută după ce a ales bolul cu mâncare ce avea steagul Rusiei din cadrul meciului cu Arabia Saudită. Apoi mai era Paul, o altă caracatiţă ce a trăit în cadrul Centrului pentru Animale Marine din Oberhausen, Germania, ce şi-a câştigat reputaţia, în timpul vieţii pentru prezicerea câştigătorilor de la Cupa Mondială 2010 şi Euro 2008. Rata de succes a prezicerilor sale a fost destul de mare, în proporţie de 85% având dreptate.

Recordul lui Rabio, pe de altă parte, a fost destul de redus, el a ales Japonia câştigătoare în confruntarea cu Columbia, în meciul cu Senegal a decis că va fi egal, iar în cel cu Polonia a „prezis” că Japonia va pierde.

Din nefericire, caracatiţei nu i-au fost oferite prea multe şanse să strălucească. Pescarul Kimio Abe l-a vândut pe Rabio unei pieţe şi l-a înlocuit la scurt timp cu o caracatiţă mai tânără, Rabio Jr. Noul „prezicător” al Japoniei a decis că Japonia va învinge în meciul împotriva Belgiei de pe 3 iulie. Iar după cum s-a putut observa, caracatiţa nu a avut dreptate.  

Din nefericire, caracatiţei nu i-au fost oferite prea multe şanse să strălucească. Pescarul Kimio Abe l-a vândut pe Rabio unei pieţe şi l-a înlocuit la scurt timp cu o caracatiţă mai tânără, Rabio Jr. Noul „prezicător” al Japoniei a decis că Japonia va învinge în meciul împotriva Belgiei de pe 3 iulie. Iar după cum s-a putut observa, caracatiţa nu a avut dreptate. 

Selecționeri demiși după Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018. Oscar Ramirez, dat afară de Costa Rica

Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018. Adam Nawalka nu va mai continua în postul de selecţioner al Poloniei, după ce echipa sa a fost eliminată în primul tur al Cupei Mondiale 2018, a anunţat marţi Federaţia poloneză de fotbal.

Oscar Ramirez, selecţionerul Costa Ricăi, eliminată în primul tur la Cupa Mondială 2018, după ce în urmă cu patru ani, la turneul final din Brazilia, a ajuns în sferturile de finală, nu a mai fost menţinut în funcţie, a anunţat Federaţia costaricană de fotbal.

„Antrenorul Oscar Ramirez nu va fi menţinut în funcţie, contractul său a expirat”, a afirmat preşedintele federaţiei, Rodolfo Villalobos, în cursul unei conferinţe de presă.

Acesta a ţinut să-i mulţumească lui Ramirez pentru “devotamentul” său şi pentru întreaga activitate depusă la cârma naţionalei costaricane.

În vârstă de 53 ani, Oscar Ramirez este un fost mijlocaş numit la cârma selecţionatei ţării sale în august 2015, în locul lui Paulo Wanchope.

La Mondialul din Rusia, elevii lui Ramirez au înregistrat două înfrângeri şi un egal, după ce în urmă cu patru ani, sub conducerea lui Jorge Luis Pinto, Costa Rica a reuşit să câştige aşa-numita “grupă morţii” din care au mai făcut parte Uruguay, Italia şi Anglia. Costaricanii au trecut apoi de Grecia la loviturile de departajare, în optimile de finală, înclinându-se apoi în faţa Olandei, în sferturile de finală, tot la loteria penalty-urilor.

“Am decis că Adam Nawalka va rămâne antrenorul echipei Poloniei până la 30 iulie, după care vom căuta un nou selecţioner. Vom încerca să reconstruim echipa naţională într-un nou mod”, a declarat Zbigniew Boniek, preşedintele Federaţiei poloneze, în cursul unei conferinţe de presă la care a participat şi actualul selecţioner.

Contractul lui Adam Nawalka (60 ani) ajungea oricum la final după Cupa Mondială, iar Federaţia de la Varşovia a decis să nu-l mai prelungească, a adăugat Boniek.

“Mă simt responsabil, desigur, pentru că nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor, nu ne-am îndeplinit planurile, ambiţiile, aşteptările suporterilor… că am dezamăgit şi îmi asum întreaga responsabilitate pentru acest lucru”, a spus la rândul său Nawalka, citat de Agerpres.

Polonia, adversara României în preliminariile CM 2018, a pierdut primele două meciuri de la turneul final din Rusia, devenind prima naţională european eliminată din competiţie. Victoria în faţa Japoniei, în ultimul meci din grupă, a fost ca o palidă consolare.