Canalul de ştiri Euronews, acuzat că l-a insultat pe Vladimir Putin comparându-l cu Hitler

Un deputat pro-Kremlin a cerut luni Parchetului să lanseze o anchetă împotriva canalului de televiziune Euronews pentru 'insultă' la adresa preşedintelui Vladimir Putin, relatează AFP, citată de Agepres.

15 sept. 2014, 15:55

Un deputat pro-Kremlin a acuzat canalul Euronews de ‘insultă’ la adresa lui Vladimir Putin. Deputatul partidului Rusia Unită Mihail Markelov a explicat că a depus o plângere la Parchet împotriva unui reportaj difuzat de Euronews în care naţionalişti ucraineni se antrenau la tir trăgând într-un portret al lui Putin, împodobit cu o mustaţă în stilul fostului lider nazist german Adolf Hitler.

‘Euronews difuzează în lumea întreagă, iar aceste imagini sunt inadmisibile întrucât îl insultă nu doar pe preşedintele rus, ci un întreg popor care a cunoscut ororile fascismului’, a scris deputatul în plângerea către Parchet.

‘Cer Parchetului să deschidă o anchetă cu privire la acest reportaj care dăunează intereselor naţionale ale Rusiei’, a mai spus Markelov, care a evocat de asemenea posibilitatea ‘refuzării vizelor de intrare’ în Rusia pentru responsabilii de difuzarea subiectului.

Citeşte şi Fost consilier al lui Putin: Rusia a planificat războiul cu Ucraina în urmă cu peste 11 ani

Vadim Ampelonski, purtător de cuvânt al comitetului de supraveghere a media Roskomnadzor, a precizat pentru AFP că agenţia sa va ‘examina cu atenţie’ plângerea, iar ‘dacă experţii săi consideră că este cazul, va lansa o expertiză’ a reportajului video. Ampelonski nu a exclus posibilitatea de a adresa Euronews un avertisment.

Roskomnadzor poate bloca accesul la un serviciu de media după două avertismente lansate împotriva acestuia în interval de 12 luni.