Care este diferenţa între durerile de rinichi şi cele de coloană

Durerile de spate sunt din ce în ce mai frecvente, simptom care nu trebuie trecut cu vederea și pentru care este nevoie de o verificare mai amănunțită pentru a identifica cauza.
Alina Costache
10 oct. 2017, 06:36
Care este diferenţa între durerile de rinichi şi cele de coloană

Durerile cele mai dese de spate sunt localizate la nivel cervical, din cauza poziției de la birou cel ami adesea, sau la nivel lombar, în partea de jos a spatelui.

Aceste tipuri de dureri pot apărea oricând pe parcursul vieții și pot de asemenea să fie un semnal al unui organ ce nu funcționează corespunzător. Spre exemplu durerile resimțite în zona lombară pot să fie cauzate de anumite probleme de la nivelul rinichilor.

În plus, anumite afecțiuni dintre care spondiloza lombară sau lombosciatica sunt denumirile mai ample ale unei dureri de spate profunde localizată în regiunea lombară.

Cum se manifestă durerea de coloană

Dacă resimți o durere profundă la nivelul spatelui imediat după o mișcare bruscă sau după ce ai ridicat o greutate fără a ține cont că trebuie să flectezi genunchii astfel încât trunchiul să fie cel ce susține greutatea și nu coloana, sau dacă ai stat mult timp în frig atunci clar că durerea este la nivelul vertebral.

Orice traumatism oricât de mic ar fi, reprezintă un șoc pentru spatele tău.

Durerile la nivelul coloanei cedează adesea dacă stai pe loc repaos sau mai ales la orizontală. Există cazuri în caree durerile de spate mai ales cele din zona inferioară radiază spre picior în jos din cauza afectării nervului sciatic.

Durerea de rinichi radiază spre organele genitale

Frigul sau temperaturile extreme sunt un pericol pentru sănătatea ta, astfel că, dacă ai stat ceva timp cu picioarele pe ceva rece sau ai stat ud la picioare, te poți confrunta atât cu durerei de spate cât și cu dureri de rinichi.

Spre deosebire de durerea de coloană, când se produce un dezechilibru la nivelul rinichilor, durerea nu dispare la repaos, adesea cu greu poți găsi o poziție în care să nu resimți durerea.

În plus, apare și nevoia de a urina mai des, aceasta având în cazul de față o culoare mai închisă fiind posibilă chiar prezența usturimii la urinare.

Dacă deja te confrunți cu prezența junghiurilor în spate, nu mai aștepta și mergi de urgență la medic, acest semnal apare în cazul în care sunt prezente afecțiuni cronice la nivelul rinichilor.

Ținând cont de faptul că rinichii sunt precum un filtru pentru organismul uman, ei au rolul de a filtra sângele de toxine și de a elimina surpusul de apă, așă că evită să bei apă într-un mod exagerat. Altfel riști să pui o presiune și mai mare pe rinichii tăi.

Află ce legătură există între limonadă și pietrele de la rinichi AICI

Spynews
Crimă înfiorătoare în Arad. Un bărbat și-a ucis cu sânge rece soția, după care și-a pus capăt zilelelor. Cei doi au fost găsiți de fiul lor: „Tati a omorât-o pe mami” / FOTO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Orașul pe care Nicolae Ceaușescu l-a adorat. A ajuns acum o ruină, iar locuitorii se plâng de condițiile grele în care trăiesc
Capital.ro
Obligatoriu la plata cu CARDUL. Lege definitivă în România. Intră în vigoare azi, 16 iunie
Playtech.ro
Mădălina Ghenea, apariție de Playboy. Niciodată NU a fost atât de îndrăzneață
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume. Nu mai puțin de 3.722 motocicliști au participat la parada de pe ruta Pitești-Mioveni FOTO VIDEO
Spynews
Anunț de ultimă oră! Val de aer tropical în România! Temperaturi caniculare în țară, după furtuni
Spynews
Bianca Iordache a fost externată! Bruneta și fetița ei au ajuns acasă după naștere. Imagine emoționantă / FOTO
Evz.ro
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77 de ani și-a ucis soția, iar apoi s-a sinucis
Capital.ro
Se fac verificări chiar LA GRANIȚA cu România. Decizia se aplică de mâine, 16 IUNIE
StirileBZI
Astăzi, intră banii pe cardurile de alimente! Ce români vor primi 250 de lei
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Statele Unite pregătesc strategia „Peisajul infernal” pentru a contracara o posibilă invazie chineză în Taiwan
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?