Cătălin Boboc: Dan Şova a spus în comisie că se consideră NEVINOVAT. Noi însă aici nu suntem JUDECĂTORI

Președintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Cătălin Boboc, susține că senatorul PSD Dan Șova a declarat, marți, în timpul audierii sale în Comisia juridică a Camerei Superioare, că "se consideră nevinovat".

24 nov. 2015, 13:56
Cătălin Boboc: Dan Şova a spus în comisie că se consideră NEVINOVAT. Noi însă aici nu suntem JUDECĂTORI

„Dl. Șova a spus câteva chestiuni în apărarea lui. Va fi un extras din poziția pe care a avut-o și în raportul pe care îl vom depune la plen. (…) Dl. Șova a avut un punct de vedere pe care toți colegii l-au ascultat, iar el va fi consemnat în raport. Dl. Șova a spus că se consideră nevinovat. Noi însă aici nu suntem judecători. Nu stabilim vinovății sau nevinovății”, a precizat Boboc, marți, după audierea senatorului Dan Șova.

Citeşte şi: Comisia Juridică a decis: Senatorul Dan Şova poate fi arestat

Acesta a adăugat că senatorii juriști vor înainta plenului un aviz favorabil și un proiect de Hotărâre pentru încuviințarea cererii Justiției în cazul Șova, scrie Agerpres.

„Comisia a avizat favorabil cererea ministrului Justiției. Așadar, vom înainta plenului un aviz favorabil și un proiect de Hotărâre pentru încuviințarea cererii ministrului Justiției. Au fost și două voturi ‘împotrivă’ și trei (voturi — n.r.) nule, dar avizul este favorabil. (…) Este vorba de votul majorității membrilor Comisiei. Din punct de vedere tehnic, lucrurile sunt în regulă”, a precizat Boboc.

Acesta a subliniat că absența senatorului UDMR, Pataki Csaba, s-a datorat unor probleme medicale, însă lipsa acestuia „nu a influențat sub nicio formă rezultatul votului”.

Președintele Comisiei juridice a Senatului a ținut să precizeze că, în opinia sa, există riscul ca la ședința plenului Senatului de miercurea viitoare să fie o problemă de cvorum.

Citeşte şi: Dan Şova a revenit cu avocatul său la Comisia Juridică din Senat pentru a-şi studia dosarul. UPDATE

„Noi am luat această decizie (ca parlamentarii PNL să participe la ședința plenului Senatului de miercurea viitoare — n.r.), dar nu ajunge ca parlamentarii PNL să fie prezenți la plen pentru a avea cvorum. (…) Mai mult ca sigur miercurea viitoare va fi greu să întrunim un plen pentru a da un vot, ceea ce înseamnă că încă două săptămâni prelungim această situație, iar prin prelungirea acestei situații nu facem decât să întărim acea imagine nefericită care există asupra parlamentarilor. Eu ca politician tânăr m-am săturat să fiu băgat în aceeași oală cu unii oameni care de 25 de ani s-au obișnuit să apeleze la tot felul de subterfugii și șmecherii”, a mai spus Boboc.