Câteva lumânări te ajută să ai noroc toată săptămâna. Ce ai de făcut

Cum ajută lumânările în viața de zi cu zi? Ei bine, au un rol foarte important, dacă știi cum să le folosești. Chiar dacă lumânările colorate nu aparțin tradițiilor străvechi.

10 sept. 2017, 07:45
Câteva lumânări te ajută să ai noroc toată săptămâna. Ce ai de făcut

Aproape că nu există ceremonial, rit creştin sau sărbătoare spirituală importantă fără ca lumina caldă a lumânărilor să fie prezentă în decor, scrie libertatea.ro. Şi nu degeaba sunt nelipsite lumânările. Acestea sunt încărcate de simboluri magice, la îndemâna oricui. Dar cum ajută lumânările?

Citeşte şi SEMNE că o persoană decedată dragă ţie se află încă în preajma ta

Lumânările au fost şi sunt folosite încă în ceremonii şi ritualuri spirituale, din cele mai vechi timpuri, în culturile tuturor popoarelor de pe glob. Se spune că aceste mici obiecte ar combina energia focului cu vibraţiile culorilor şi cu forţa gândului. Și pot să îndeplinească până şi cele mai ascunse dorinţe. Nu e greu deloc să „aprinzi” magia lumânărilor în propria ta casă. Trebuie doar să ştii cum să alegi culoarea şi ziua potrivită şi să le adaptezi zodiei sub care te-ai născut. Restul vine de la sine!

Lumânările colorate au vibraţii magice

Fiecare moment al vieţii în care se aprinde o lumânare are o puternică încărcătură spirituală. Astfel, lumânările de nuntă ori de botez au scopul de a lumina noua cale pe care a pornit cuplul sau copilul nou născut. Cele aprinse pe tortul aniversar sunt menite să celebreze vârsta împlinită, dar şi să lumineze anul ce vine pentru sărbătorit.

Candelele din ceară păstrează vie memoria unei persoane decedate. În timp ce, lumânările din pomul de Crăciun, înlocuite azi de instalaţiile cu beculeţe multicolore, au rolul de a prevesti un an nou îmbelşugat şi lipsit de griji. Pentru a profita la maximum de energiile pozitive ale lumânărilor aprinse trebuie mai întâi să alegi culoarea lor în funcţie de ţelul pe care vrei să-l atingi sau după zodia ce te reprezintă. Altfel spus, îţi creezi propriul tău ritual de purificare spirituală, prin care aduci norocul în casă. Asta numai dacă în momentul aprinderii lumânărilor te vei concentra asupra scopului ales, fie că este vorba despre sănătate, dragoste, fie de bani sau spor în afaceri. Iată cum ajută lumânările.

Ritualul „micuţei vrăjitoare”

Spune cu voce tare dorinţa ta arzătoare în timp ce aprinzi fitilul lumânării. Nu uita să dedici magia ei scopului tău sau unei alte persoane pentru care o aprinzi! Pentru a spori forţa magică, poţi să aprinzi, în acelaşi timp, beţişoare parfumate sau uleiuri esenţiale, mai ales că acestea te ajută foarte mult să te relaxezi şi să captezi mai uşor vibraţiile pozitive. Dacă vei strânge în pumn şi un cristal sau o piatră semi-preţioasă, atunci succesul este garantat. Ai însă grijă să nu aprinzi lumânarea cu chibritul, ci cu o brichetă sau alt sistem de aprindere. Nu stinge lumânarea suflând în ea, ci cu degetele umezite sau las-o să se stingă singură!

Citeşte şi Copilul ăsta s-a născut cu creierul în afara craniului! Cum arată acum, după o operaţie de şase ore care i-a salvat viaţa!

Cum ajută lumânările

Nuanţa lumânărilor are un rol deosebit de important. Drept urmare, dacă te afli înaintea unui examen dificil, aprinde o lumânare galbenă. Ai emoţii înaintea unei întâlniri amoroase? Lumânarea roz îţi va fi de ajutor. Ai primit vizita persoanei iubite? O lumânare roşie va destinde atmosfera şi vă va apropia mai mult. Cineva drag ţie suferă de o boală grea? Ţine mereu aprinsă o lumânare albă! Nu se știe exact cum ajută lumânările albe bolnavul, dar au efect. Pentru ca un copil să aibă un somn liniştit şi profund, lumânarea albastră este foarte utilă. Iar dacă te afli în prag de a începe un nou serviciu, aprinde o lumânare verde. Sigur că te poţi înconjura de un potpuriu de culori şi arome, în funcţie de fiecare dorinţă a ta. Hai să învăţăm împreună cum să profităm de combinaţiile magice dintre culori, zilele săptămânii şi semnele astrale:

Lunea e albă

Dacă e luni, atunci e momentul să aprinzi o lumânare albă sau bleu, culori specifice Racilor şi Vărsătorilor. Prin urmare, flacăra lumânării albe va arde pentru protecţia familiei, pentru echilibru, purificare, clarificarea unei situaţii, pentru animalele de casă, eliberarea de probleme sau mari realizări, pentru creativitate, fertilitate, ajutor, călătorii sigure şi deschidere spirituală. Te vor ajuta cristalele de stâncă, opalele, onixul alb, perlele, ametistele ori cuarţul roz, iar ca arome santalul, rosmarinul, tămâia, lavanda, menta ori ienupărul. Aprinde lumânări bleu pentru linişte, fericire, pace, răbdare, înţelegere şi relaţii armonioase.

Marţea e ziua pasiunii

Este specifică zodiei Berbecului şi Scorpionului. Dacă vrei să reaprinzi flacăra iubirii odată cu micul tău ritual magic, atunci va trebui să foloseşti neapărat lumânări roşii. Acestea te vor înconjura de pasiune, dragoste, sex, stimulare, revigorare, energizare şi entuziasm. Ele îţi vor ridica moralul, te vor ajuta să fii curajoasă, să-ţi alungi rivalii, să te căsătoreşti mai uşor, să atragi privirile, să ai voinţă şi putere. Succesul în dragoste, viaţa de cuplu armonioasă, recunoaşterea meritelor vor fi pe deplin garantate de lumânările roşii, mai ales dacă vei avea preajmă şi pietre ajutătoare precum rubinele, granatele sau diamantele. Esenţele specifice culorii roşu sunt busuiocul, pinul, scorţişoara şi trandafirul.

Miercurea e ziua concentrării

Foloseşte-te de galben, culoarea caracteristică a Fecioarei şi Leului, în ziua de miercuri. Aprinde lumânări galbene pentru concentrare, învăţătură, succes la examene, la şcoală şi la serviciu, pentru o bună comunicare, optimism, imaginaţie, putere de convingere, pentru câştigarea încrederii celorlalţi. Vor spori efectul magic al lumânărilor pietre precum chihlimbarul, pirita sau topazul galben şi esenţe de tămâie, lămâie, narcisă, portocal, mosc, vanilie ori patchouli. Tot miercurea e bine să te concentrezi şi asupra banilor, cu ajutorul lumânărilor verzi.

Verdele este culoarea Balanţei şi a Gemenilor şi adduce spor financiar, prosperitate, sănătate, schimbări positive. Totodată, se opune ca un zid atacurilor malefice. Jadul şi smaraldul sunt pietrele ce completează cu succes efectele benefice ale lumânărilor verzi.

Joi te relaxezi

Eşti agitată şi tot felul de gânduri te frământă chiar şi atunci când încerci din răsputeri să prinzi măcar o oră de somn? Profită de ziua de joi şi culoarea specifică Peştilor, albastru. Aprinde lumânări albastre ca să te relaxezi, să dormi bine, să ai parte de fidelitate, armonie în casă, reuşită. Învăluită în arome de crin, cedru, iasomie, busuioc sau lotus şi ţinând în palme pietre ca Lapis Lazuli, acvamarin, safir, topaz bleu, turcoaz sau coral cu siguranţă vei avea parte de rezultatele aşteptate.

Tot joia te poţi folosi şi de violet sau purpuriu, culori specifice Săgetătorilor. Ajutată de ametiste, opale ori safire şi de aromele de lotus, angelică, ghimbir sau scorţişoară, vei putea capta energiile positive ale lumânărilor violet pentru împlinirea dorinţelor, înţelepciune, progres, evoluţie socială, independenţă, călătorii în strănătate, alungarea ghinionului.

Vinerea, delectează-te cu roz, culoarea Taurilor şi Balanţelor, cu arome de santal, trandafir, coriandru, lavandă şi zmeură, ţinând în mâini cuarţ roz, smarald sau aventurin. Aprinde lumânări roz pentru începerea de noi relaţii, pentru dragoste, afecţiune, energie, prietenie, familie şi echilibru emoţional.

Sâmbătă alungi gândurile negre

– Dacă simţi că în calea ta se ridică tot mai multe piedici, că nimic nu merge cum ar trebui, atunci dedică ziua de sâmbătă unui mic ritual. Foloseşte lumânări negre, culoarea Capricornilor, pentru protecţie împotriva energiilor negative şi pentru înlăturarea ghinioanelor, necazurilor şi eşecurilor. Împreună cu pietrele de onix negru lumânările aduc succes la examene şi relaţii influente. În ziua de sâmbătă mai poţi folosi auriul specific Leilor, în combinaţie cu esenţe de patchouli, portocal, mosc, scorţişoară şi tămâie, precum şi cu topaze galbene şi chihlimbar. Flacăra lumânărilor aurii dă energie, aduce faimă, bani, şarm, putere de convingere. Mai poţi aprinde şi o lumânare bleumarin sâmbăta, pentru succes în carieră, pentru alungarea gândurilor negative, împotriva depresiei.

Duminică atragi iubirea

Portocaliul se potriveşte doar cu ziua de duminică, în combinaţie cu Piatra Soarelui şi cuarţ şi aromă de crin, lavandă şi iasomie. Aprinde lumânări portocalii pentru echilibru, încurajare, adaptare, optimism, distracţie, îndeplinirea unui ţel. De asemenea, portocaliul din lumânări menţine pasiunea în relaţiile sentimentale, atrage iubirea şi revigorează viaţa de cuplu.