Ce culori trebuie să porţi la un interviu de angajare

Oricât de mult ţi-ai dori să trăieşti într-o lume în care nimeni nu te judecă după aparenţe, te asigurăm că asta nu se va întâmpla prea curând.

30 iun. 2014, 12:39
Ce culori trebuie să porţi la un interviu de angajare

Atunci când mergi la un interviu de angajare, trebuie să acorzi măcar o minimă importanţă vestimentaţiei. Sigur, angajatorul se va ghida în primul rând după aptitudinile candidaţilor, însă în cazul în care va avea de ales între doi care sunt la fel de buni, niciodată prima opţiune nu va fi cel care a venit îmbrăcat în cămaşă verde. Şi, culmea, această alegere este de cele mai multe ori neintenţionată, deoarece acest sentiment de uşoară repulsie se formează în subconştient, scrie gq.ro.

Dacă vrei să te asiguri că imaginea ta emană un aer de profesionalism, trebuie să fii atent la paleta cromatică pe care o alegi. Career Builder a realizat un sondaj pe un eşantion de 2099 de angajatori şi specialişti în resurse umane (probabil persoana cu numărul 2100 a avut o urgenţă şi nu a mai putut răspunde în timp util) pentru a afla ce părere îşi formează aceştia despre candidaţi în funcţie de culorile dominante din ţinuta lor.

Rezultatele arată că cele mai indicate culori sunt cele neutre, în special albastru (recomandat de 23% dintre respondenţi) şi negru (13%). De asemenea, alegeri foarte bune sunt maro şi gri. De partea cealalată, aceştia recomandă evitarea nuanţelor de oranj, galben, verde şi violet.

Negrul sugerează leadership, albastru – faptul că îţi place să lucrezi în echipă, gri – fire logică, analitică şi maro – faptul că eşti o persoană pe care se poate conta. Adaugă la ţinută şi o mică pată de roşu (de preferat o batistă, nu o picătură de vin scăpată pe cămaşă), care sugerează putere, şi eşti ca şi angajat. Asta, desigur, dacă ai şi abilităţile necesare pentru respectivul job.