Ce gustări sănătoase să iei la plajă

Se apropie mini-vacanța, vrei să mergi la plajă sau la ștrand și nu știi ce gustări sănătoase să iei cu tine? Găsești câteva recomandări în cele ce urmează, pentru a nu cădea pradă tentațiilor culinare.

31 mai 2017, 06:11
Ce gustări sănătoase să iei la plajă

Câteva zile libere sunt un prilej bun de a merge cu cei dragi la mare, să te bucuri de soare, de plajă, să uiți de agitația urbană și să te relaxezi.

Sună foarte bine însă nu trebuie să faci rabat de la bucatele sănătoase din farfurie. Astfel, pentru a-ți potoli foamea atunci când mergi la plajă îți propunem câteva variante simple și eficiente.

Citricele, o oază de hidratare

Nu strică să iei cu tine câteva citrice în coșul pregătit deja de mers la plajă. Trebuie să ții cont de faptul că toate cojile sunt biodegradabile, ocupă puțin spațiu și sunt delicioase.

Bogate în vitamina C, indispensabilă sistemului tău imunitar, oferă energie și o stare de bine.

De altfel sunt bogate în fibre și oferă un strop de hidratare vitala atunci când mergi la plajă.

Tot din categoria fructelor este recomandată și banana, care îți protejează pielea de razele solare, conțin carbohidrați și potasiu ce îți vor oferi și menține senzația de sațietate timp îndelungat. Sunt ideale și pentru tranzit.

Nu uita de semințși nuci

Un combustibil sănătos, proteic pentru care se cere un aport mai mare de apă, în felul acesta vei evita deshidratarea.

Grăsimile sănătoase și sodiul pe care pe conțin le recomandă pentru a fi consumate la discreție atât de cei mici cât și de adulți.

Nucile sunt esențiale pentru a-ți menține pielea și părul frumos. Bogate în uleiuri satisfac pofta de a ronțăi, în același timp oferindu-ți și mai multă energe să te lupți cu valurile.

 Nutrimenții din legume

Nu trebuie să uiți de cât de sănătoase sunt legumele și ușor de transportat. Zemoase, hidratante îți protejează organismul de razele solare, astfel că recomandam să alegi morcovii, roșiile sau ardeul gras. Nici castraveții nu trebuie lăsați acasă, având suficentă apă îți vor aduce un strop de hidratare.

Poți să ți le feliezi de acasă, să le pui într-o pungă cu gheață sau să le pui într- o pungă termoizolantă.

Datorită faptului că ele nu se oxidează își vor păstra forma, culoarea și gustul și te vei bucura astfel de o porție de sănătate în compania celor dragi și a brizei mării.

Află cum poți să slăbești cu ajutorul Soarelui AICI