Ce să mănânci în funcţie de grupa ta sangvină

Dacă ai un regim alimentar potrivit grupei tale de sânge, alimentele se vor digera eficient și vei reuși să pierzi în greutate rapid. În plus, cu o astfel de dietă, rămâi în formă și ai o sănătate de fier.
Alina Costache
03 iun. 2016, 10:27
Ce să mănânci în funcţie de grupa ta sangvină

Grupa de sânge A

Persoanele care au această grupă de sânge au nevoie de substanțe nutritive din carbohidrați. Și asta pentru că organismul lor poate digera carbohidrații mai eficient decât digeră și metabolizează proteinele animale și grăsimile.

Astfel, ele trebuie să consume proteine din soia, cereale și legume frecvent în timpul zilei. În plus, sunt recomandate și fructele, cum sunt merele, piersicile, cele de pădure. Este bine să evite fructul de mango și portocalele, deoarece aceastea le afectează sistemul digestiv, precum și produsele lactate. În caz contrar, ele sunt predispuse la riscuri mari de a avea cancer, diabet și boli cardiovasculare. Cu o dietă adecvată, vor avea performanță mai mare, claritate mentală și speranță de viață crescută. Totodată, persoanele care au grupa de sânge A trebuie să mănânce alimente în starea lor naturală și să nu sară peste mese. 

Grupa de sânge B 

Persoanele care au grupa de sânge B trebuie să consume proteine animale și vegetale. Acestea tind să fie, atât fizic, cât și mental, într-o stare mult mai bună decât orice altă grupă de sânge. Cu toate acestea, ele au riscuri mari de a suferi de așa-numitul „Sindrom X“, deoarece au un nivel al cortizonului, hormonul stresului, foarte mare.

Persoanele care au această grupă de sânge trebuie să evite carnea de pui, grâul, porumbul, lintea, roșiile, alunele și semințele de susan, deoarece le încetinesc metabolismul, situație care duce la oboseală, retenție de lichide și hipoglicemie. Ele trebuie să consume cât mai multă carne roșie, leguminoase, lactate și produse cu puține grăsimi.

Grupa de sânge AB

Această grupă de sânge este foarte rară, iar cei care o au trebuie să stea departe de cofeină, de alcool, mai ales când sunt stresați, și de carnea afumată sau conservată, întrucât au un risc ridicat de a face cancer de stomac. Astfel de persoane au stomacul sensibil, astfel încât trebuie să mănânce la intervale mici, pentru a nu se confrunta cu disconfort intestinal.

Fructe de mare sunt cea mai bună sursă de proteine pentru persoanele cu grupa de sânge AB. Totodată, medicii le recomandă să nu amestece alimentele care au amidon  cu cele bogate în proteine, pentru a evita indigestia. Astfel, ouăle, tofu, fructele de mare, legumele și produse lactate, cum sunt iaurtul sau chefirul constituie regimul alimentar ideal pentru persoanele cu grupa de sânge AB. Ele pot consuma și carne roșie, dar cu moderație.

Grupa de sânge O

Persoanele care au această grupă de sânge pot digera proteinele și grăsimile cu ușurință, însă sunt alergice la gluten, care se găsește în produsele lactate și în grâul integral. Varza, conopida și fasolele le pot afecta hormonii tiroidieni. La fel ca și persoanele care au grupa de sânge AB, și cele de tip O trebuie să evite cofeina și alcoolul. În schimb, pot consuma carne macră de vită, miel, curcan, pui, ouă, nuci și semințe cu moderație.

Află ce boli poți dezvolta în funcție de grupa de sânge.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Fizicieni ruși arestați pentru trădare în contextul cercetării armelor hipersonice
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?