Ce trebuie să ştii despre răcelile de vară ale copiilor

Ce bine, a venit vara! Copilasul tau poate sta linistit in patut sa se bucure de noile jucarii cat timp afara soarele e prea puternic, apoi va puteti bucura impreuna de o plimbare sau de o noua partida de joaca in parculet. Micutul tau pare ferit de orice pericole acum ca afara este frumos, nu? Din pacate, nu. Trebuie sa stii ca pana si vara riscul ca micutul tau sa raceasca este destul de ridicat, deci fii atenta in cazul in care ingerasul prezinta unele dintre simptomele racelilor de iarna.

23 iul. 2016, 18:29
Ce trebuie să ştii despre răcelile de vară ale copiilor

Cauzele racelilor de vara la cei mici

Raceala de vara poate dura chiar si mai mult de o saptamana, de accea trebuie sa fii pregatita sa ii oferi puiului tau tratamentul de care are nevoie. Insa, inainte de toate, iti prezentam cauzele racelilor de vara la pici, pentru a sti cum sa eviti astfel de complicatii pe viitor sau macar cum sa le raresti ca numar:

  • micutul tau nu se spala pe maini corespunzator – daca nu vrea sa se spele pe maini atunci cand trebuie, ingerasul tau risca sa intre in cantac cu microbii preluati de la alti copii sau de la adulti. Invata-l cat este de important sa aibe mainile curate si incurajeaza-l atunci cand face asta.
  • schimbarea climei, mai ales in timpul concediului in familie – picii au o sensibilitate mai mare decat noi, de aceea ii poate afecta pana si schimbarea mediului.
  • contactul cu vantul dupa iesirea din apa – chiar daca tie nu ti se pare rece, copilasul tau simte astfel contactul cu vantul. Inveleste-l intru-n prosop pufos, sau imbraca-l in capotelul lui vesel si colorat de fiecare data cand iese din apa.
  • intrarea in contact cu un alt copilas racit – si acest pericol poate fi evitat daca cel mic intelege importanta unei igiene corespunzatoare, adica se spala pe manute de cate ori este necesar.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO