Cea mai BIZARĂ BICICLETĂ din LUME: Poate ajunge la 144 de kilometri pe oră VIDEO

O echipă de cercetători din Marea Britanie a creat un concept de bicicletă care poate ajunge la 144 de kilometri pe oră. Aceasta este creată în întregime din fibră de carbon.

23 apr. 2014, 16:09

ARION1 este un concept de bicicletă inedit creat de studenţii Universităţii Liverpool care are potenţialul să atingă viteza de 144 de kilometri pe oră, devenind astfel cea mai rapidă bicicletă din lume, potrivit Mirror.

Citeşte şi PISTE SUSPENDATE pentru biciclişti: Proiectul impresionant care va revoluţiona transportul pe două roţi VIDEO

Proiectul nu este uşor, dar în acest stadiu, la şase luni de când l-am început, suntem într-o poziţie bună. Este un proiect fascinant aflat la marginea ingineriei vehiculelor„, a declarat Ben Hogan, unul dintre inventatori, care are doar 22 de ani.

Cu toate că seamănă mai mult cu o capsulă decât cu o bicicletă, cercetătorii spun că vehiculul este de 40 de ori mai aerodinamic decât cea mai rapidă maşină din lume, Bugatti Veiron.

Citeşte şi RECORD MONDIAL INCREDIBIL: A atins 130 de kilometri la oră mergând pe BICICLETĂ

Mai mult, vehiculul poate genera destulă energie pentru a ilumina o casă normală. Astfel, studenţii au creat o bicicletă pe care au închis-o într-o carcasă din fibră de carbon. Bicicleta urmează să fie testată în anul 2015 în cadrul unui concurs din America.