Cele sexy românce dinainte de 1989, de care s-a îndrăgostit toată România GALERIE FOTO&VIDEO

Despre românce s-a spus mereu că sunt femei frumoase. În comunism, atât în lumea teatrului, cât şi a filmului şi a muzicii, artiste de primă mână îi făceau pe români să uite de neplăcerile vieţii.

RomaniaTV.net
24 mai 2014, 08:38

Una dintre frumuseţile răvăşitoare ale scenei româneşti a fost actriţa Violeta Andrei. Soţia ministrului de Externe Ştefan Andrei din timpul regimului Ceauşescu, Violeta şi-a făcut debutul în cinematografie la 20 de ani. Potrivit Click, frumuseţea ei a făcut-o geloasă chiar şi pe Elena Ceauşescu, care, prin anii ’80 a ordonat să nu i se mai acorde niciun rol.

În anii 80, unii spuneau că Cezara Dafinescu este cea mai frumoasă actriţă din România. Prezenţa ei era memorabilă, iar interpretarea a ajutat-o să-şi cucerească iremediabil publicul.

Extrem de frumoasă şi cu un timbru vocal unic, Margareta Pâslaru a făcut carieră în muzică şi în film.

Expresivă şi foarte frumoasă, Stela Popescu a fost tot timpul una dintre marile doamne ale scenei româneşti. Considerată un artist complet, Stela Popescu s-a făcut remarcată atât în teatru, cât şi în muzică.

Cântăreaţa Angela Similea a debutat în 1970 şi de atunci popularitatea i-a crescut continuu.

O altă actriţă considerată deosebit de frumoasă a fost şi Irina Petrescu. Remarcată de regizorul Liviu Ciulei la doar 19 ani, actriţa a jucat în numeroase piese de treatru şi filme. Irina Petrescu a murit anul trecut, după o luptă de 30 de ani cu cancerul la sân.