Chiriac, reprezentanta antreprenoriatului feminin: Anii de capitalism au lăsat România mai săracă cu 2 milioane de locuri de muncă

Anii de capitalism au lăsat România mai săracă cu 2 milioane de locuri de muncă şi peste 6.000 companii dispărute, a declarat Cristina Chiriac, ambasadoarea antreprenoriatului feminin în România şi preşedinte al Federaţiei Patronatelor Femeilor Antreprenor (FPTR) într-un comunicat de presă.

21 feb. 2018, 08:40
Chiriac, reprezentanta antreprenoriatului feminin: Anii de capitalism au lăsat România mai săracă cu 2 milioane de locuri de muncă

Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor, entitatea asociativă feminină care reuneşte mai multe patronate şi asociaţii care au femeia în centrul acţiunilor şi preocupărilor lor, va fi lansată pe 8 martie, la Palatul Parlamentului, în cadrul Galei „Din apreciere pentru tine”.

„29 de ani de capitalism ne-au lăsat mai săraci cu peste 2.000.000 de locuri de muncă, pierdute prin procesul de privatizare, şi peste 6.000 de companii dispărute de pe harta economică a României. Mai mult, ne-a adus în dar o legislaţie greoaie, modificată mult prea des şi nearmonizată cu necesităţile antreprenoriale. Sigur, la baza constituirii FPFA sunt mai multe considerente, însă cel mai important este acela de a construi, de a încuraja şi de a participa activ la construirea unui cadru economic şi social stabil, propice mediului antreprenorial”, a spus Chiriac.

Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor (FPFA) este creată pentru a susţine implicarea femeilor în viaţa economică şi socială din Romania şi este inspirată de mişcarea antebelică de emancipare, ce a impulsionat prezenţa româncelor în viaţa socio-culturală şi politică a ţării. FPFA este singura organizaţie asociativă feminină care îşi propune reprezentativitatea în dialogul social şi crearea unui sistem de suport instituţionalizat pentru antreprenoarele din România.