Chiţoiu: Băsescu m-a rugat să nu-l schimb pe Radu Gheţea de la conducerea CEC Bank VIDEO

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat miercuri că a fost sunat de către preşedintele Traian Băsescu, şeful statului rugându-l să nu-l schimbe pe Radu Gheţea de la conducerea CEC Bank.

RomaniaTV.net
13 nov. 2013, 18:59
Chiţoiu: Băsescu m-a rugat să nu-l schimb pe Radu Gheţea de la conducerea CEC Bank VIDEO

Întrebat dacă a fost sunat de către preşedintele Traian Băsescu în legătură cu schimbarea statutului CEC Bank şi păstrarea la conducerea CEC a lui Radu Gheţea, ministrul Finanţelor a răspuns: „M-a sunat în urmă cu 2-3 săptămâni pentru că este în procedură de schimbare statutul CEC Bank privind schimbarea modului de administrare. Cred că domnul Gheţea a dat fuga la domnul preşedinte Băsescu să ceară sprijinul pentru a nu fi schimbat. M-a rugat. I-am spus că în momentul în care luăm o decizie să schimbăm sistemul de administrare a CEC Bank, facem o evaluare a actualei conduceri, să vedem dacă banca a performat sub conducerea actualei conduceri. Dacă banca a performat, rămâne pe funcţie. Dacă nu, nu.”.

Şi premierul Victor Ponta a declarat miercuri că a fost informat de faptul că ministrul Finanţelor a fost sunat (de către preşedintele Traian Băsescu n.red.) în legătură cu menţinerea lui Radu Gheţea la conducerea CEC, „mai puţin partea cu rugatul”.

„Am fost informat. E colegul meu. Mi-a spus că a fost sunat de preşedintele Băsescu. Nu includea şi partea cu rugatul”, a spus Ponta.

Declaraţia ministrului Chiţoiu vine în contextul în care Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de peste 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Citeşte şi: Băsescu: Nu a existat nicio legătură între achiziţia de terenuri făcută de Ioana Băsescu şi procurorul Papici