Cine l-a „îngrăşat” pe Mihai Viteazul. O statuie dezvelită la Slobozia, de 1 Decembrie, criticată de localnici

Autorităţile din Slobozia au inaugurat de 1 Decembrie, în piaţa din centrul oraşului, o statuie de 4 metri înălţime a domnitorului Mihai Viteazul. Acesta este înarmat cu o secure şi un paloş, dar are câteva kilograme în plus. Iar oamenii spun că pare un voievod supraponderal şi extrem de agresiv.

RomaniaTV.net
02 dec. 2014, 08:42

Dezvelirea statuii lui Mihai Viteazul nu a fost lipsită de incidente. Primarul municipiului s-a chinuit preţ de câteva minute până când a reuşit să dea jos pânza care acoperea monumentul. Localnicii cred că uriaşa statuie a voievodului Unirii are prea puţine elemente în comun cu imaginea lui Mihai Viteazul din cărţile de istorie.

„Nu seamănă cu Mihai Viteazul, clar! Sunt total nemulţumit pentru treaba asta. Specific la Mihai Viteazul, în toate pozele de istorie, în carţi, era caciula cu pană într-o parte. L-a făcut gras, capul e aşezat pe umeri, nu are gât”, susţine, revoltat, un localnic. 

„Căciula aia întoarsă nu seamnă cu ceea ce purta el, e de popă”, spune alt localnic. 

Statuia lui Mihai Viteazul inaugurată la Slobozia a fost realizată de un grafician local şi a costat municipalitatea 150.000 lei, bani obţinuţi din sponsorizări.