Circuitul turistic pe lacurile Tei şi Floreasca a fost AMÂNAT

Finalizarea amenajării circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca urmează să fie amânată un an şi jumătate, respectiv până în decembrie 2017, se arată într-un proiect de hotărâre de Consiliu General ce va fi supus votului joi.

27 apr. 2016, 16:43
Circuitul turistic pe lacurile Tei şi Floreasca a fost AMÂNAT

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Consiliu General, municipalitatea intenţionează să prelungească perioada de implementare a proiectului „Amenajarea circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca” până la data de 31 decembrie 2017, scrie b365.ro.

Iniţial, termenul limită pentru finalizarea proiectului era vara acestui an, respectiv iunie 2016, conform contractului de finanţare încheiat cu Uniunea Europeană – proiectul fiind finanţat la început cu fonduri europene. Banii (5,3 milioane euro) au fost însă pierduţi de Primăria Bucureşti din cauza întârzierilor proiectului, realizat până acum doar pe jumătate.

„Se va încheia act adiţional la contractul de finanţare nr. 3534/12.03.2013 privind prelungirea duratei de implementare a proiectului Amenajare circuit turistic pe lacurile Tei şi Floreasca (şi zona adiacentă lor) până la data de 3.12.2017 pentru asigurarea funcţionalităţii acestuia luând în considerare problemele majore identificate”, se menţionează în raportul de specialitate care stă la baza proiectului CGMB privind amânarea amenajării circuitului turistic pe cele două lacuri.

CITEŞTE ŞI Porturi, piscine şi scene plutitoare pe Lacurile Tei şi Floreasca. Cum va arăta şi când va fi gata FOTO

Conform documentului, printre PROBLEMELE MAJORE care au cauzat amânarea finalizării circuitului turistic pe lacurile Tei şi Floreasca se află contestaţiile multiple la atribuirea contractului de execuţie a lucrărilor. Astfel, chiar dacă contractul de finanţare cu Uniunea Europeană a fost semnat în martie 2013, contractul de lucrări a fost încheiat abia în 16 decembrie 2014, iar lucrările au început efectiv abia în 2015.

Apoi, municipalitatea a schimbat mai multe firme care să ofere asistenţă tehnică pentru proiect, din cauză că lipseau detaliile de execuţie.

Un al treile motiv invocat este expirarea şi neconformitatea avizului de gospodărire emis de Administraţia naţională Apele Române cu proiectul tehnic.

Lucrările de amenajare a circuitului tiristic pe lacurile Tei şi Floreasca au demarat având avizul de gospodărire de la Apele Române EXPIRAT.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Capitalei, un nou aviz ar urma să fie obţinut până la sfârşitul acestei luni sau începutul lunii mai 2016.

În plus, proiectul tehnic nu a luat în calcul devierea reţelelor de termoficare ale RADET în zona în care ar urma să fie realizată ecluza între lacurile Tei şi Floreasca, această lucrare fiind momentan blocată.