CLASA PREGĂTITOARE, CLASA ZERO. S-a afişat PROGRAMUL ŞCOLILOR pentru ZIUA PORŢILOR DESCHISE

CLASA ZERO, CLASA PREGĂTITOARE, METODOLOGIE CLASA PREGATITOARE, CLASA I, EDU.RO. Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare începe în data de 16 februarie 2015. Fiecare unitate de învatamânt în care se organizează clasa pregătitoare organizează "Ziua porţilor deschise" în intervalul 18-26 februarie. Cu această ocazie, părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şi vor putea discuta cu cadrele didactice.

17 feb. 2015, 09:47

CLASA ZERO, CLASA PREGĂTITOARE, METODOLOGIE CLASA PREGATITOARE, CLASA I, EDU.RO. Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau direct în clasa I pentru anul şcolar 2015-2016 începe pe 16 februarie.

Toate unitățile de învățământ în care se va desfășura activitatea clasei pregătitoare în anul școlar 2015 – 2016, vor organiza o „Zi a porților deschise”, în perioada prevăzută de calendarul înscrierii, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate.

Pentru a facilita comunicarea dintre părinți și personalul didactic și informarea familiilor privind oferta educațională, la această activitate vor participa directorul/directorul adjunct al unității de învățământ, cadre didactice care predau la clasa pregătitoare, reprezentanți ai părinților elevilor care frecventează clasa pregătitoare în anul școlar 2014 – 2015, precum și alte persoane desemnate de conducerea unității de învățământ.

PROGRAM SCOLI – ZIUA PORTILOR DESCHISE

CLASA ZERO 2015. Unde se fac ÎNSCRIERILE şi de ce ACTE AI NEVOIE pentru a-ţi da copilul în CLASA PREGĂTITOARE

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar. Părinții se pot adresa celei mai apropiate unități de învățământ, care îi va îndruma în privința pașilor pe care trebuie să îi parcurgă, în conformitate cu prevederi le prezentei metodologii.

Părinții, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2015 inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentei metodologii. Prin excepție de la aceste prevederi, pentru anul școlar 2015-2016, părinții, ai căror copii nu au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2014-2015 și care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2015 inclusiv, pot înscrie, la cerere, copiii în învățământul primar, în clasa I.
 
CLASA PREGĂTITOARE. Calendarul înscrierii în învăţământul primar a fost decalat cu o săptămână, faţă de proiectul supus dezbaterii publice, astfel că prima etapă a înscrierilor la clasa pregătitoare începe în 16 februarie, iar înscrierea direct în clasa I în 23 februarie.
  • 16 februarie – afişarea circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate. De asemenea, se va afişa programul de completare a cererilor tip de înscriere şi programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinţi.
  • 16 şi 27 februarie – se organizează în şcoli întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2015 – 2016, în învăţământul primar.
  • 18 – 26 februarie – părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ.
  • 23 februarie şi 13 martie – părinţi completează cererile-tip de înscriere.
  • 20 – 21 martie – vor fi afişate listele cu candidaţii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă.

Citeşte şi: Vrei să-ţi dai copilul la clasa I? Află ce trebuie să faci pentru a trece peste clasa pregătitoare

CLASA PREGĂTITOARE 2015: Anunţ IMPORTANT pentru părinţi de la Ministerul Educaţiei. DOCUMENT EDU.RO

Calendarul înscrierii în clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2014-2015 și ai căror părinți solicită înscrierea direct în clasa I

  • 23 februarie – 13 martie 2015 – Depunerea cererilor de înscriere de către părinții care solicită înscrierea copilului la școala de circumscripție, la sediul unității de învățământ respective.
  • 16 – 20 martie 2015– Soluționarea de către unitățile de învățământ și, după caz, cu acordul inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru suplimentarea numărului de locuri/clase, a cererilor de înscriere depuse de către părinții care solicită înscrierea copiilor la școala de circumscripție, prin aplicarea prevederilor Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016, prevăzută în anexa nr. 2 la ordin.
  • 23 martie – 03 aprilie 2015– Depunerea cererilor de înscriere, de către părinții care solicită înscrierea în altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea.
  • 7 – 9 aprilie 2015 – Soluționarea de către unitățile de învățământ, respectiv comisiile județene/a municipiului București a cererilor de înscriere depuse de părinții care solicită înscrierea în altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, prin aplicarea prevederilor Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016, prevăzută în anexa nr. 2 la ordin, a procedurii specifice elaborate de către comisiile județene/a municipiului București.
  • 10 aprilie 2015 – Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa I.

Comisiile județene și a municipiului București au obligația să asigure afișarea tuturor informațiilor referitoare la înscrierea în învățământul primar, inclusiv circumscripțiile școlare și planul de școlarizare, la fiecare unitate de învățământ din județ, precum și pe site-ul ISJ/ISMB.