CM 2014. Violenţe la Sao Paulo, cinci jurnalişti au fost răniţi. „Mondialul nu va avea loc!”

CM 2014. Situaţia erste extrem de gravă la Sao Paulo, cu câteva ore înainte de startul Campionatului Mondial de Fotbal. Poliţia a dispersat cu violenţă sute de manifestanţi împotriva turneului, iar doi jurnalişti de la CNN au fost răniţi în conflict.

12 iun. 2014, 17:23

CM 2014. Ziua de joi, în care se dă startul celei de-a 20-a ediţii a Campionatului Mondial de Fotbal, a fost dedicată de mii de locuitori ai oraşului Sao Paulo luptei împotriva turneului final, ei ducând un adevărat război civil cu poliţia, pe străzile oraşului.

Manifestanţii au ridicat baricade, au dat foc la pubele de plastic, cauciucuri şi la diferite pancarte şi au aruncat cu sticle şi pietre înspre forţele de ordine. În prezenţa a zeci de jurnalişti, poliţia a lansat asupra protestatarilor grenade paralizante şi gaze lacrimogene, iar unul dintre manifestanţi a fost rănit.

Citeşte şi BRAZILIA – CROAŢIA LIVE CM 2014. Brazilia, condamnată la victorie. Meciul de care depinde viitorul CM 2014

Tensiunile au escaladat când grupul de turbulenţi a încercat să se apropie de strada Radial Leste, principala rută de acces spre stadionul Corinthians, care găzduieşte ceremonia de deschidere şi meciul inaugural, Brazilia – Croaţia.

Potrivit site-ului de informații G1, cinci jurnaliști au fost ușor răniţi, dintre care doi de la CNN, unul de la Associated Press, un membru al unei echipe de televiziune francez și un jurnalist de la canalul brazilian SBT.

Citeşte şi CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. A sosit ziua cea mare, la ora 21.15 începe ceremonia de deschidere

Cupa Mondială nu va avea loc!„, a fost sloganul cel mai folosit de protestatari, iar Gregory Leao, un student de 27 de ani, a declarat pentru AFP că intenția inițială a protestatarilor a fost de a invada stadionul Corinthians. „Scopul nostru este de a împiedica desfăşurarea Cupei Mondiale. Brazilienilor le place fotbalul, dar nu au nevoie de el acum„, a spus acesta.

Citeşte şi CM 2014. A trecut pe lângă MOARTE, prin faţa autobuzului naţionalei din Chile VIDEO