CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Ceremonie FASTUOASĂ în deschiderea CM 2014 GALERIE FOTO

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. "Brazilia nu a inventat fotbalul, dar fotbalul şi-a găsit în această ţară căminul său spiritual", spunea săptămâna aceasta preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff. În ciuda numeroaselor proteste cu caracter social, zeci de milioane de brazilieni aşteaptă cu sufletul la gură fluierul de start al celei de-a 20-a Cupe Mondiale, care va fi precedat de o ceremonie de deschidere, care a început la ora 21.15.

12 iun. 2014, 16:03

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Urmărită de peste un miliard de telespectatori, ceremonia de deschidere a sărbătorit diversitatea culturală a Braziliei, pe un stadion de 61.600 de locuri, doar pe două treimi plin.

Timp de circa 25 de minute, circa 650 de dansatori au pus în lumină natura luxuriantă şi diversitatea rasială şi culturală a acestei ţări cu aproximativ 200 de milioane de locuitori.

Ceremonia s-a încheiat cu imnul oficial al turneului, „We are one”, interpretat de solista şi actriţa americană Jennifer Lopez, Christine Leitte şi rapperul Pitbull, care purta tricoul Braziliei, ca majoritatea spectatorilor. Acest trio a fost acompaniat de formaţia de percuţie afro-braziliană Olodum.

Nu mai puţin de 12 lideri mondiali au asistat la ceremonie, în frunte cu secretarul general ONU, Ban Ki-Moon, şi preşedinta Braziliei, Dilma Rousseff.

Dilma Rousseff, aflată la doar patru luni de alegerile prezidenţiale, într-un context social agitat, nu a avut un discurs la ceremonia de deschidere.

Festivitatea a fost precedată de confruntări sporadice între poliţişti şi manifestanţi, în dimineaţa zilei şi după-amiaza, la câţiva kilometri de stadion. Manifestanţii au încercat să blocheze marele bulevard care duce la Arena Corinthians.

ora 21.40 O dată cu intonarea imnului, ceremonia de deschidere ia sfârşit. Întreaga lume aşteaptă acum primul meci de la CM 2014, Brazilia – Croaţia, care va începe la ora 23.00.

ora 21.35 JLo, Pitbull şi Claudia Leitte interpretează imnul Campionatului Mondial de Fotbal Brazilia 2014.

ora 21.29 Este momentul fotbalului. Pe gazon îşi fac apariţia mai mulţi tineri costumaţi în arbitri, iar alţii îşi arată lumii calităţile fotbalistice.

ora 21.28 Au fost executate mai multe dansuri tradiţionale brazilian, între care samba sau capoeira.

ora 21.23 Un sunet de tobe marchează trecerea în actul doi. Pe gazon îşi fac apariţia experţii în arte marţiale, care îşi încep demonstraţiile.

ora 21.18 Primul act al ceremoniei de deschidere a CM 2014 îl reprezintă personificarea naturii, bărbaţii fiind constumaţi în copaci. Femeile poartă lungi rochii verzi. În acest decor, câţiva dansatori sar entuziaşti la trampolină.

UPDATE ora 21.15 Aproximativ 500 de dansatori îşi interpretează rolurile pe gazonul stadionului Corinthians.

Microbiştii, dar şi amatorii de spectacol şi divertisment se vor bucura să urmărească, joi seară, înainte de meciul de debut al Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014, ceremonia de deschidere a celui mai important eveniment fotbalistic al anului.

Citeşte şi BRAZILIA – CROAŢIA LIVE CM 2014. Brazilia, condamnată la victorie. Meciul de care depinde viitorul CM 2014

Organizatorii au păstrat secretul cu privire la detaliile ceremoniei de deschidere. Se ştie doar că va fi una fastuoasă, care va scoate în evidenţă lucrurile importante cu care se mândreşte Brazilia, natura, oamenii şi fotbalul.

Citeşte şi BRAZILIA – CROAŢIA. Top 3 surprize ISTORICE consemnate în deschiderea Campionatelor Mondiale VIDEO

  • Reacţii dure ale autorităţilor din… Bangladesh, în preajma deschiderii Cupei Mondiale la fotbal din Brazilia: conducătorii districtului Jessore, din vestul ţării, au cerut locuitorilor să dea jos zecile de mii de drapele braziliene şi argentiniene puse pe acoperişuri. Din motive de securitate? În niciun caz, a explicat Mustafizur Rahman, guvernator al acestui district de 2,7 milioane de locuitori.”Nu ne deranjează ca oamenii să poarte tricourile echipelor favorite. Dar nu dă bine deloc când drapelele unor ţări străine flutură deasupra clădirilor”. Apeluri la coborârea steagurilor au fost publicate în presă, în timp ce responsabilii politici au străbătut satele retrase pentru a comunica interdicţiile.

Citeşte şi LIVE VIDEO BRAZILIA CROAŢIA: A început balul la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

  • Un nepot al selecţionerului echipei Braziliei, Luiz Felipe Scolari, a decedat într-un accident de circulaţie, cu câteva ore înainte de primul meci al Selecao la Mondial, joi, contra Croaţiei, la Sao Paulo. Scolari, care a părăsit cantonamentul de bază al Braziliei pentru a asista la ceremonia mortuară a cumnatului său în iunie, nu va putea lăsa echipa din nou, într-un moment atât de apropiat de meciul de deschidere, au declarat surse apropiate tehnicianului.

Citeşte şi Campionatul Mondial de Fotbal 2014. DiCaprio, spectator de lux la Brazilia-Croaţia

  • Cântăreaţa braziliană Claudia Leitte a fost împiedicată de FIFA să pozeze pentru fotografi cu tricoul clubului FC Barcelona, ai cărui sponsori sunt concurenţi direcţi ai principalilor doi sponsori ai Federaţiei Internaţionale de Fotbal, a anunţat miercuri cotidianul Folha de Sao Paulo. Vedeta, care va interpreta imnul oficial al Mondialului „We are one” împreună cu rapper-ul Pitbull şi starul american Jennifer Lopez la ceremonia de deschidere de joi, a participat miercuri la o conferinţă de presă legată de stadiul pregătirilor pentru festivităţile din capitala economică a Braziliei. La puţin timp după aceea, Claudia Leitte a participat la o şedinţă foto, iar unul dintre fotografi i-a cerut să pozeze cu un tricou al Barcei, echipa vedetei Selcao, Neymar. Dar în momentul în care primea tricoul din mâinile reporterului, delegaţii FIFA s-au interpus şi i-au cerut tinerei să renunţe la ţinuta a cărei firmă şi sponsor principal, Nike şi Qatar Airways, sunt concurenţi direcţi ai Adidas şi Emirates, doi dintre sponsorii principali ai FIFA pentru Mondialul din 2014.

Citeşte şi CM 2014. Lovitura de începere a Campionatului, executată de o persoană paralizată. Află cum va reuşi

  • O eşarfă din mătase pură, care a aparţinut pionierului franco-brazilian al aviaţiei Alberto Santos-Dumont (1873-1932) şi estimată la un milion de dolari va fi purtată de un tânăr paraplegic care va da lovitura de începere a partidei de deschidere din cadrul Cupei Mondiale de fotbal 2014, dintre Brazilia şi Croaţia, joi seara la Sao Paulo.