CM 2018. Mexicanii, sub investigaţia FIFA după victoria cu Germania. Sunt acuzaţi de homofobie

CM 2018. FIFA a deschis o procedură disciplinară care vizează federaţia mexicană, astfel că forul din Mexic ar putea fi sancţionat din cauza unor presupuse scandări homofobe ale fanilor la meciul cu Germania, de la Cupa Mondială.

18 iun. 2018, 16:07
CM 2018. Mexicanii, sub investigaţia FIFA după victoria cu Germania. Sunt acuzaţi de homofobie

CM 2018. Grupuri de apărare a drepturilor homosexualilor susţin că fanii mexicani au scandat de mai multe ori la partida de duminică o insultă homofobă. Concret, s-a raportat că mai mulți fani mexicani au strigat cuvântul „puto” în minutul 24 al meciului, către portarului german Manuel Neuer, când acesta se pregătea să degajeze.

Federaţia mexicană, care a făcut în mod repetat apel la fani să nu mai recurgă la astfel de scandări, a fost amendată de zece ori pentru scandări homofobe în timpul preliminariilor Cupei Mondiale şi de două ori a primit avertisment.

FIFA are trei observatori speciali la fiecare meci de la Cupa Mondială, pentru a raporta eventualul comportament discriminatoriu al spectatorilor.

Campioana mondială en titre Germania a fost învinsă, duminică, pe pe Stadionul Lujniki din Moscova, de Mexic, cu scorul de 1-0 (1-0), în etapa I a Grupei F a turneului final al CM.