CNADNR, obligată de instanţă să continue o licitaţie pentru autostrada Comarnic-Braşov

Tentativa Companiei de Drumuri de anulare a unei licitaţii pentru autostrada Comarnic-Braşov a eşuat şi în instanţă, după ce nu a avut succes nici la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

28 sept. 2016, 09:00
CNADNR, obligată de instanţă să continue o licitaţie pentru autostrada Comarnic-Braşov

Dacă la nivel declarativ actuala conducere a CNADNR susţine proiectul şoselei de mare viteză, în fapt se pare că nu îl agreează, cel puţin nu în forma din licitaţiile lansate de fosta conducere.

Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) spune că proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov nu a fost abandonat. Pe de alta parte, Comisia de Evaluare din cadrul companiei fie tergiversează, fie anulează licitaţiile în curs pentru şoseaua de mare viteză.

Citeşte şi Finalizarea lucrărilor la lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, AMÂNATĂ din cauza ploilor. Anunţul CNADNR

În cazul revizuirii studiului de fezabilitate pentru porţiunea de mijloc a viitoarei şosele prin munţi, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a tot jucat ping-pong în vederea anulării licitaţiei cu Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). Pe 10 august, CNSC a obligat a treia oară CNADNR să continue licitaţia cu reevaluarea ofertei Consitrans.

CNADNR s-a adresat apoi Curţii de Apel Bucureşti, care i-a respins cererea definitiv pe 12 septembrie şi a menţinut decizia CNSC din 10 august. Astfel, CNADNR este obligată să reevalueze oferta Consitrans ţinând cont de motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Mai multe detalii, pe economica.net