Consiliera lui Donald Trump a recunoscut că nu are niciun fel de probe împotriva lui Obama

Consiliera preşedintelui american Donald Trump, Kellyanne Conway, a recunoscut că nu are "nicio probă" că preşedintele american a fost pus sub ascultare de către predecesorul lui, Barack Obama  - acuzaţii explozive lansate de către liderul republican pe Twitter.

13 mart. 2017, 18:59
Consiliera lui Donald Trump a recunoscut că nu are niciun fel de probe împotriva lui Obama

„Nu am nicio probă privind punerea sub ascultare a lui Donald Trump înainte de alegerile prezidenţiale, iar pentru aceasta a fost declanşată o anchetă în Congres”, a declarat Conway la postul de televiziune ABC. .

Consiliera preşedintelui, care se exprimase prin diferite publicaţii media după mai multe săptămâni de absenţă, a lăsat să planeze îndoiala în cotidianul USA Today, afirmând că „au existat diferite mijloace de supraveghere recirpocă”, inclusiv, de pildă, un cuptor cu microunde.

Citeşte şi Donald Trump cere Congresului să ancheteze eventualele ascultări telefonice în cazul său

Printr-o serie de mesaje pe Twitter, Trump l-a acuzat în data de 4 martie pe Barack Obama că ar fi plasat mijloace de ascultare înainte de alegerile din 8 noiembrie. Purtătorul de cuvânt al lui Obama a dezminţit aceste afirmaţii, în timp ce James Clapper, şeful serviciilor secrete americane în preşedinţia lui Obama, a afirmat că nu s-a făcut nici măcar o singură operaţiune de ascultare a lui Donald Trump de către agenţii secreţi.

Trump însă a insistat în acuzaţiile lui şi le-a cerut comisiilor abilitate din Congres să facă o anchetă privind eventuale ingerinţe ale Rusiei în alegerile din noiembrie, privind eventualele ascultări.