COREEA DE SUD vs. ALGERIA 2-4. Algeria scrie ISTORIE. E prima echipă africană care înscrie 4 goluri la CM

COREEA DE SUD vs. ALGERIA 2-4. Algeria a câştigat primul său meci la Mondiale, după 32 de ani. Totodată, naţionala algeriană a devenit prima selecţionată africană care înscrie patru goluri la un turneu final al Campionatului Mondial de Fotbal.

22 iun. 2014, 11:04

COREEA DE SUD vs. ALGERIA 2-4

Algeria a reuşit o performaţă remarcabilă duminică seara, la Porto Alegre, şi are mari şanse să treacă în optimi la CM 2014. Vulpile Deşertului au învins cu 4-2 naţionala Coreei de Sud, obţinând astfel prima lor victorie la o ediţie a Mondialelor după 1982.

Clasamentul grupei H, după două etape: 1. Belgia 6p (3-1), 2. Algeria 3p (5-4), 3. Rusia 1p (1-2), 4. Coreea de Sud 1p (3-5).

Au mai rămas de jucat: Belgia – Coreea de Sud şi Algeria – Rusia.

Cele mai importante faze ale meciului Coreea de Sud – Algeria:

Min. 88 O nouă ocazie a sud-coreenilor, Koo trage puţin pe lângă poartă!

Min. 82 Algerienii au fost sub presiune în ultimele minute.

Min. 75 Asiaticii nu se lasă, M’Bolhi este nevoit să intervină şi stopează o acţiune periculoasă a sud-coreenilor.

Min. 72 GOOOOL Coreea de Sud! Koo a înscris cu un vole din 6 metri, Coreea de Sud – Algeria 2-4!

Min. 65 Algeria devine prima naţională africană care marchează patru goluri la un turneu final al Campionatului Mondial de Fotbal.

Min. 62 GOOOL Algeria! Pe un fond de dominare clară a asiaticilor, algerienii marchează pe contraatac! Brahimi este cel care a înscris, după un un-doi cu Feghouli. Coreea de Sud – Algeria 1-4!

Min. 60 Ocazie uriaşă a sud-coreenilor! Yin prinde un şut senzaţional, de la 25 de metri, M’Bolhi scoate spectaculos de sub bară!

Min. 55 Asiaticii forţează, portarul Algeriei boxează o centrare periculoasă ajunsă în careul său.

Min. 50 GOOOL Coreea de Sud! Son Heung-min reduce din diferenţă, după ce trimite mingea printre picioarele portarului algerian. Coreea de Sud – Algeria!

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 38 GOOOL Algeria! Djabou majorează diferenţa, după ce primeşte o pasă lungă de peste 30 de metri. Apărarea sud-coreeană este visătoare şi primeşte al treilea gol în 12 minute. Coreea de Sud – Algeria 0-3!

Min. 28 GOOOL Algeria! Halliche, de la Academica Coimbra, marchează cu capul, în urma unei lovituri de colţ! Coreea de Sud – Algeria 0-2!

Min. 26 GOOOL Algeria! Islam Slimani, jucătorul lui Sporting Lisabona, este lansat în adâncime, se descurcă între doi fundaşi sud-coreeni şi înţeapă balonul pe lângă portar!

Min. 23 Centrare periculoasăa algerienilor, în careul sud-coreean. Djabou trimite de pe stânga, portarul asiaticilor reuşeşte să boxeze.

Min. 19 Algerianul Djabou îşi încearcă şutul, dar mingea trimisă de el nu prinde cadrul porţii.

Min. 14 Asiaticii au echilibrat partida, după un început furibund al africanilor.

Min. 12 La Seul este ora 4 dimineaţa, iar în ciuda orei matinale pieţele capitalei sud-coreene sunt arhipline.

Min. 9 Islam Slimani e foarte activ în acest debut de partidă. Lovitura sa de cap, din câţiva metri, trimite mingea în plasa laterală.

Min. 7 Algerienii au început foarte bune, pressingul lor le pune mari probleme coreenilor.

Min. 4 O nouă ocazie a algerienilor. Asiaticii bâlbâie o minge în careul propriu, mingea ajunge la Brahimi care şutează din cădere, însă peste poartă.

Min. 2 O primă acţiune a algerienilor, şutul din întoarcere al lui Feghouli, din 14 metri trece peste poartă.

Min. 1 A început partida Coreea de Sud – Algeria.

Componenţa formaţiilor:

Coreea de Sud: Jung Sung-ryong – Lee Yong, Kim Young-gwon, Hong Jeong-ho, Yoon Suk-young – Ki Sung-yeung, Han Kook-young – Lee Chung-yong, Son Heung-min, Koo Ja-cheol – Park Chu-young. Selecţioner: Hong Myung-Bo.

Algeria: M’Bolhi – Mesbah, Bougherra, Halliche, Mandi – Medjani, Bentaleb – Feghouli, Yacine Brahimi, Islam Slimani – Abdelmoume Djabou. Selecţioner: Vahid Halilhodzic.

Coreea de Sud este neînvinsă în meciurile cu echipe africane la Cupa Mondială, învingând Togo cu 2-1 în 2006 şi remizând cu Nigeria în urmă cu patru ani, scor 2-2.

Coreea de Sud şi Algeria s-au mai întâlnit o singură dată, într-un meci amical jucat în Mexic în 1985, asiaticii învingând cu scorul de 2-0.

Citeşte şi BELGIA vs. RUSIA LIVE VIDEO. Diavolii Roşii, pregătiţi să facă instrucţie cu armata rusă, la CM 2014

În grupa H a CM 2014, Algeria a fost destul de aproape de un rezultat istoric cu Belgia, dar după ce a condus cu 1-0 a pierdut cu 1-2. „Vulpile Deşertului” au reuşit contra Belgiei primul gol la Cupa Mondială, după o pauză de 28 de ani, prin Sofiane Feghouli, din penalty, în minutul 25.

Citeşte şi CUPA MONDIALĂ 2014: Klose i-a egalat recordul lui Ronaldo

Pentru Coreea de Sud meciul cu Algeria va fi al 30-lea al său în Cupa Mondială, record pentru o echipă din Asia.

Citeşte şi CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Programul meciurilor de sâmbătă şi duminică