Corina Creţu a vizitat Spitalul de Urgenţă din Bistriţa, reabilitat cu fonduri europene

Comisarul european Corina Crețu a efectuat, vineri, o vizită la Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență din Bistrița, unde s-au investit, prin fondurile europene, 8,2 milioane de euro pentru reabilitarea a trei aripi ale clădirii și pentru achiziția de echipamente medicale performante, dar și noua maternitate și Secția de Chirurgie de la SJU Bistrița, unde lucrările la Blocul operator centralizat, în valoare totală de peste 4,4 milioane euro, sunt aproape de final.

06 mai 2016, 10:32
Corina Creţu a vizitat Spitalul de Urgenţă din Bistriţa, reabilitat cu fonduri europene

Investițiile în dezvoltarea sistemului de sănătate sunt printre cele mai importante, iar din partea Comisiei Europene există consecvență și sprijin concret. Le mulțumesc tuturor medicilor și angajaților de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru eforturile depuse în slujba bistrițenilor!„, a scris comisarul Corina Crețu, pe Facebook.

Cu privire la investițiile europene pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România, Corina Crețu a mai subliniat că statul român nu poate construi spitale noi dacă Guvernul nu trimite la Bruxelles o hartă a nevoilor medicale din România, aceasta fiind o condiție ex-ante impusă de Comisia Europeană, pe care autoritățile din România o cunosc încă din 2014.

Alături de Corina Crețu au mai fost vicepremierul Vasile Dâncu, managerul și directorul administrativ al SJU Bistrița, Mircea Gelu Buta respectiv Gabriel Lazany, directorul Policlinicii, dr. Petru Orza, președintele CJ Radu Moldovan, deputatul Doina Pană, primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, directorul DSP BN, dr. Anca Andrițoiu, dar și fostul ministru al Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo.

CITEŞTE ŞI: Corina Creţu avertizează: Dacă România nu accelerează atragerea fondurilor europene, îşi va crea riscuri economice